Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 7.000 Doları Aştı! Kripto Piyasası 12 Milyar Doların Üzerinde Değer Kazandı

Geçtiğimiz 24 saat içerisinde, çoğu yatırımcının Bitcoin’e karşı sergilediği olumsuz tutuma rağmen, kripto piyasası 12 milyar doların üzerinde değer kazandı.

Bitcoin fiyatı aynı zamanda psikolojik bir direnç hattı olarak da tanımlanan  ve 7.000 dolar sınırında bulunan kilit engeli aşmayı başardı. Söz konusu seviye BTC’nin kısa vadeli biraz nefes alabilmesi için de önemliydi.

Eğer Bitcoin 6.800 dolar seviyesini aşamamış olsaydı, BTC fiyatı daha fazla düşüş görebilir ve birim fiyat 6.000 dolara kadar gerileyebilirdi. Ancak son 24 saat içerisinde hacimde elde edilen sağlam artış ile birlikte, BTC 7.000 doları aşmayı başardı.

Hayat Kısa, Token’ler Uçuyor

28 Ağustos tarihi itibariyle Dash, Gas, IOTA ve Bytecoin ilk 100 arasında yer alan en büyük değer artışı yakalayan token’lerden bir kaçı olsa da, son 5 gündür genel olarak çoğu alt koin yeşil bir görüntü çizmekte.

Ağustos ayı boyunca, Bitcoin’in 8.000 dolardan 5.850 dolara kadar olan düşüşü yüzünden, token’ler ve düşük piyasa hacmine sahip kripto para birimleri ciddi anlamda kan kaybetmişti.

Geçtiğimiz 24 saat içerisinde, Quarkchain, 0x, Omisego, ICON ve Nano, ABD dolarına karşı en fazla değer kazanan kripto para birimlerinden oldu.

Dün bu saatlerde Bitcoin’in günlük hacmi 3.5 milyarın altında seyrederken, bütün kripto piyasasının günlük hacmi ise 9 milyar civarındaydı. 28 Ağustos tarihinde ise BTC hacmi 4.5 milyarı aşarken, tüm kripto para piyasasının günlük hacmi 12 milyarı geçti ve talepte ciddi bir artış olduğunu gözler önüne serdi.

Küresel piyasada en çok işlem gören borsalardan birisi olan Binance üzerinde, BTC/USDT paritesinin hacmi 316 milyon doları aştı ki bu BTC’nin 8.000 doları aştığı Temmuz ayından beri görülmemiş bir olay.

Kripto Para Piyasasını Bekleyen Gelecek Ne?

ShapeShift CEO’su ve kurucusu Erik Voorhees, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada ayı piyasasının kripto paralar sağlam bir istikrar ve duruş sergileyene kadar tamamen bitmeyeceğini ifade etmişti. Ancak Voorhees şu an tam olarak ‘dipten kripto para toplama’ zamanı olduğunu da vurguladı.

Voorhees ünlü sunucu Ran Neuner ile yaptığı röportajda tam olarak şunları ifade etti:

”Ayı piyasasının yakın zamanda sona ermesini beklemiyorum ama buna rağmen çöküş oranının ciddi anlamda yavaşladığını da düşünüyorum. Bu gibi balonlarda bir kaç ay düşüş trendi yaşadıktan sonra belirli bir seviyede bir süre takılı kalırsınız. Ama bence çöküşün büyük bir bölümünü atlattık.”

Daha şimdiden önde gelen kripto para birimleri toparlanma emareleri göstermekte ve piyasa genel olarak 300 milyar dolarlık seviyeyi test etmeye doğru ilerlemekte. Bitcoin ise kararlı bir şekilde 8.000 dolara doğru seyrediyor. Çoğu kripto para topluluğu üyesi bu olayın olası bir ‘pump’ olup olmadığını düşünürken, belirli bir kısım ise bunu 2017 yılının Aralık ayına benzetmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment