Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın Finansal Regülatörü CoinBene Kripto Para Borsası Hakkında Uyarıda Bulundu!

28 Mayıs tarihinde yayınlanan bir bildiriye göre, Almanya’nın finansal regülatörü BaFin, CoinBene kripto para borsası hakkında halka açık bir uyarı yayınladı. Regülatör söz konusu kripto para borsasının komisyon ile maaşını alacak olan serbest çalışan kripto para traderları işe almaya başladığını açıkladı. BaFin’e göre kripto para birimleri finansal enstrüman sayıldığı için bunlarla alım satım yapmak da Almanya’nın Bankacılık Yasasına göre izin gerektirmekte.

CoinBene kripto para borsasının da Almanya yasalarına göre ticari izne sahip olmadığını ve kripto para birimi alım satımı için uygun olmadığını belirten finansal regülatör, vatandaşları bu ‘dümene’ katılmamaları konusunda uyardı.

Coinbene daha önce Almanya içerisindeki varlığı konusunda yapılan suçlamalara yanıt vermiş ve serbest çalışan işe aldığını resmi hesabından yalanlamıştı. Borsa konu hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada CoinBene’nin Almanya içerisinde hiçbir temsilci işe almak veya ofis açmak planı olmadığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment