Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Blockchain Şirketlerine Özel Bölge Kuruluyor

Hindistan‘ın Telangana eyaletindeki yetkililer bölge ekonomisini büyütmek için yeni bir Blockchain bölgesi oluşturmayı planlıyorlar.

Hindu Business tarafından yapılan habere göre Hindistan’ın güneyindeki Telangana eyaleti, Blockchain şirketlerini bölgeye çekebilmek için bu şirketlere özel bir bölge oluşturmak istiyor. Yerel kaynaklara göre yetkililer başarılı Blockchain startuplarının ve belli başlı araştırma kurumlarının yer aldığı özel bir ekosistem kurmaya çalışıyorlar.

Şu ana dek yapılan açıklamalara göre yetkililer özellikle bankacılık sektörüyle, finansal hizmetlerle ve sigortayla, eczacılık ve sağlıkla, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi ile ilgili çalışmalar yapan Blockchain şirketlleriyle ilgileniyorlar.

Bahsi geçen alanlarda çalışmalar yapan ve bu bölgeye gelmeyi tercih eden şirketler birkaç farklı hizmetten yararlanabilecekler. Bu avantajların başında vergi indirimi geliyor. Bölgedeki şirketler Hindistan’daki mal ve hizmet vergisinden üç yıl boyunca muaf olacak, İnternet faturalarında ise yüzde 25’lik bir indirim alacaklar. Ayrıca uluslararası konferanslara katılan şirket kurucularının seyahat masrafların yüzde 75’lik indirim yapılacak. Telangana eyaletindeki yetkililerin tüm bunlara ek olarak bölgedeki şirketlere bir kereliğe mahsus olack şekilde 14 bin 400 dolarlık hibe vermeyi planlıyorlar.

Hindu Business tarafından yapılan habere göre bölgedeki bazı şirketler bunlara ek olarak daha farklı hizmetlerden de faydalanabilecekler. İsmi verilmeyen bir eyalet yetkilisi tarafından yapılan açıklamalara göre “büyük çaplı Blockchain projeleri için” ayrı imkanlar sunulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment