Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Hükümeti Yeni Bir Blockchain Sistemi İçin Kolları Sıvadı

Dubai Yürütme Kurulu’na bağlı olan Dubai Arazi Daire Başkanlığı, Blockchain teknolojisini kullanabilmek için Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bir bankayla işbirliği yapmaya başadı.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Dubai’deki Arazı Daire Başkanlığı, Blockchain tabanlı bir mortgage platformu geliştirmek istiyor. Yerel yetkililer kısa süre içerisinde harekete geçerek Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Mashreq Bank ile iletişime geçtiler ve bu platformu geliştirmek için işbirliği yapmaya başladılar.

Yerel haber kaynaklarına göre Dubai ve BAE işbirliğiyle geliştirilecek olan bu platform başlıca mortgage kayıtlarını tutmak ve saklamak için kullanılacak. Yetkililer bu platformu kullanarak mevcut mortgage anlaşmalarını kolayca tespit edebilecek, ayrıca buradaki mortgage sözleşmelerinin yasalara uyumlu olup olmadığını kısa süre içerisinde denetleyebilecekler.

Dubai Arazi Daire Başkanlığı’nın Blockchain ile ilgili böyle bir adım atması bazı isimler için büyük bir sürpriz değil. Çünkü Dubai’deki yetkililer geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde Blockchain ve benzeri teknolojilerle ilgili çeşitli açıklamalar yapmış, mevcut sistemlerini geliştirmek için bu gibi teknolojilerden faydalanabileceklerinin ipucunu vermişlerdi. Bu durumu Dubai Daire Başkanı Sultan Butti Bin Mejren tarafından yapılan açıklamalarda daha net bir şekilde görebiliyoruz:

“Bir süredir kamu başvurularını ve işlem sistemlerini otomatikleştirmeye, bu sayede kağıt kullanımını azaltmaya çalışıyoruz. Bu yeni e-mortgage sisteminin gelişimi de bu çalışmalarımızın bir parçası.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment