Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ikigai CIO’su Kling: Bitcoin, Altınla Kıyaslandığında Çok İyi Duruyor

Kripto para sektörü 10 yıllık kısa hayatı boyunca çeşitli sahtekarlıklar ve hacklenme olayları ile anıldı ve hala anılmaya devam ediyor.  Buna rağmen son birkaç aydır yaşanan yükseliş kripto para sektöründe yaşanan bu gibi durumları ‘görünmez’ yapmaya yetiyor da artıyor bile. Ikigai Asset Management kurucusu ve CIO’su Travis Kling, ilk olarak Bitcoin’in bunca güvenlik sorununa rağmen hala inanılmaz bir tablo çizdiğini belirtti.

Kling’e göre Bitcoin ve kripto para piyasasının geri kalanının geçtiğimiz birkaç hafta boyunca iyi bir tablo çizdiğini ve şu an ekosisteme yönelik düşüncelerin büyük ölçüde pozitif olduğunu vurguladı.

”Bu sektördeki insanlar büyüyen bir olgunlaşma hissi ile inanılmaz pozitif bir ortam oluşturdular. Artık sektörde çok daha az şarlatan ve sahtekar olduğundan dolayı, Bitcoin merkezli duyurular yapmak çok daha kolay bir hal aldı.”

Kling, Bitcoin hakkında bu kadar tartışma yaşanmasının en büyük nedeninin, kral kripto para biriminin bir değer saklama aracı olmaya çalışmasından kaynaklandığını ifade etti. Bitcoin’in yakın zamanda bir değiş tokuş aracı olamayacağını ifade eden ünlü isim, ”değiş tokuş aracı olmak için gereğinden fazla iyi” olduğunu vurguladı.

Bitcoin’in altın ile yan yana koyup kıyasladığımızda bunun altına nispeten çok daha iyi bir görüntü çizdiğini ifade eden CIO, yakında altının küresel piyasadaki payının azalabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment