Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Alp Işık Tayland’da Bitcoin ile Ödeme Yaptı

Türkiye içerisindeki kripto para piyasası ve topluluğu gün geçtikçe tahmin edilemeyen bir şekilde büyümeyi devam ettiriyor. Topluluğun büyümesi şartlara göre kendi kendine gerçekleşse de bunda Alp Işık gibi ülkemizde kripto para birimlerinin ilk tanıtımını yapan kişilerin de payı azımsanamayacak kadar fazla.

Ünlü Youtuber geçtiğimiz günlerde oldukça ilginç bir adım atmaya karar verdi ve uzun bir Asya turuna çıkma  hayalini gerçeğe dönüştürdü. Alp Işık tabii ki bu esnada Türkiye içerisindeki kripto para topluluğu için de çeşitli içerikler hazırlayacağına, Asya içerisinde Bitcoin ATM’lerini deneyeceğine, blockchain toplantılarına katılacağına ve genel olarak kripto para birimlerinin nerelerde kullanılabileceğine dair bilgiler sunacağını açıkladı.

Bitcoin ile Kafede Ödeme Yapmak

Alp Işık en güncel içeriğinde Phuket içerisinde Bitcoin kabul edilen bir kafede nasıl ödeme yapılacağını detayları ile birlikte anlattı.

Girdiği kafedeki alışverişini hızlıca tamamlayan Alp Işık, ödemesini yapabilmek için Bitcoin cihazının yanına gitti.

Bitcoin ile yapılacak bir ödeme işleminin ne kadar sürede tamamlanacağını ve ne kadar verimli olacağını görmek isteyen Alp Işık bu işlem için TrustWallet’ı kullandı. Akıllı telefonundaki uygulamayı kullanarak kafeye ait Bitcoin adresinin QR kodunu taratan Işık daha sonra 352 Tayland Bahtı değerindeki fişini Bitcoin (0.002184 BTC) aracılığıyla ödedi.

Dolar bazında baktığımızda 11.73 dolarlık bir harcama yapan Işık, bu hesabını Bitcoin ile ödemek için 0.69 dolarlık bir işlem ücreti ödedi. Türkiye’deki kripto para camiasının sevilen isimlerinden olan Alp Işık bu videoyla birlikte Bitcoin ile işlem yapmanın ne kadar kolay ve hızlı olduğunu göstermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment