Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Airdrop’u İçin Akılalmaz Strateji: Bu Yöntem ile 22 Bin Cüzdan Açtı!

Ethereum katman-2 ölçeklendirme çözümü zkSync Era’da airdrop almaya çalışan bir yatırımcı 21.877 cüzdanı ile dikkat çekti. 

DeFi Land topluluk yöneticisi Lingland 10 Eylül tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yayınladığı bir gönderide, zkSync Era ağı üzerinde bir kullanıcının birbiri ile bağlantısı olduğu tespit edilen on binlerce kripto para cüzdanı kurduğunu aktardı.

Verilen bilgilere göre airdrop avcısı, 21.877 kripto para cüzdanı açtıktan sonra tüm cüzdanlarına küçük bir miktar Ethereum aktardı. Kullanıcı daha sonrasında kendi piyasaya sürdüğü Gemstone (GEM) isimli kapalı kaynak kodlu bir token’ı bu cüzdanlara dağıttı.

Bununla da kalmayan kullanıcı cüzdanları arasındaki işlemlerini dolaylı yoldan gerçekleştirebilmek için yine kapalı kaynak kodlu bir merkeziyetsiz borsası (DEX) dahi kurdu.

Kullanıcı kendi borsasına 80 ETH likidite ekledi ve daha sonrasında GEM/ETH işlem çiftinde ticaret gerçekleştirerek hem Gemstone fiyatının yükselmesini sağladı hem de 0,6 ile 0,7 ETH kadar kar elde etti.

Kullanıcı bu yöntemle sahte işlemler üreterek 10 bin dolar işlem hacmi oluşturdu. Bu yöntemi uzun bir süre devam ettirdiği belirtilen kullanıcının bir on-chain veriler üzerinde bir ekosistem illüzyonu yaratmaya çalıştığı belirtildi.

Kullanıcının binlerce cüzdan açarak olası zkSync airdrop’undan fazladan yararlanmak istediği düşünülüyor. Ancak birçok projenin “sybil” olarak adlandırılan birbiri ile bağlantılı olan cüzdanlara karşı airdrop vermediği göz önüne alındığında bu durumun ortaya çıkması kullanıcının airdrop’tan büyük oranda yararlanamayacağı anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!