Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Geliştiricisi Dev Şirket Yeni Metaverse Projesi İçin 20 Milyon Dolar Topladı!

Hong Kong merkezli blockchain oyun geliştiricisi Animoca Brands, yeni metaverse projesi için 20 milyon dolar yatırım topladığını bildirdi.

Animoca Brands 11 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, metaverse projesi Mocaverse’ü ilerletmek adına katıldığı finansman turunda önde gelen web3 yatırımcılarından 20 milyon dolar yatırıma eriştiğini duyurdu. Şirket yatırım karşılığında adi hisse ihracı gerçekleştirdi

Finansman turunun yatırım şirketi CMCC Global tarafından yönetildiği ve Kingsway Capital, Liberty City Ventures, GameFi Ventures gibi yatırım şirketlerinin katılım gösterdiği belirtildi. Axie Infinity’nin (AXS) geliştiricisi Sky Mavis kurucusu Aleksander Larsen, Yield Guild Games (YGG) kurucusu Gabby Dizon ve Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu’nun da tura katıldığı verilen bilgiler arasında yer aldı.

Mocaverse’ün oyun, kültür ve eğlence alanındaki ürünleri yükseltmek için Web3’e özgü araçlar sunduğu belirtildi. Projenin imkanları sayesinde kullanıcıların dijital kimlik oluşturabilecekleri, itibar ve sadakat puanları kazanıp harcayabilecekleri ve dijital kimliklerini Animoca Brands ekosistemlerinde erişmek için kullanabilecekleri ifade edildi.

Şirketin bu kapsamda yakın sahipleri için bir dijital kimlik görevi görecek NFT koleksiyonu Moca ID’yi piyasaya süreceğini dile getirdi. Koleksiyonun 8.888 adet parçadan oluştuğu ve sahiplerinin sadakat puanı kazanabileceği verilen bilgiler arasında yer aldı.

Animoca Brands kurucu ortağı Yat Siu konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

İnternetin devam eden evrimi hiyerarşik iktidar yapılarından özerk yapılara geçişi içeriyor ve Mocaverse’ün Dao (merkeziyetsiz otonom organizasyon) tabanlı yaklaşımı topluluğun Animoca Brands ekosisteminde iş birliği ve inovasyonu teşvik etmesine odaklanmasını sağlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!