Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Analistten Ethereum’da Serbest Düşüş Beklentisi: 400 Dolara Kadar Yolu Var!

Kripto para piyasasının deneyimli analisti Benjamin Cowen, Ethereum (ETH) fiyatında 400 dolara kadar bir çöküş yaşanabileceğini öne sürdü.

Analist Benjamin Cowen 10 Eylül tarihinde YouTube üzerinden yaptığı bir yayında, daha önce Ethereum için yaptığı analizi bir adım daha ileriye taşıdı ve kripto para piyasası için adeta bir felaket senaryosu çizdi.

Analist, Ethereum grafiğine teknik bir bakış atarak büyük bir düşüşün artık masada olduğunu vurguladı. Cowen’in ifadelerinde ise Ethereum için 400-800 dolar bandına doğru serbest bir düşüş yer aldı.

Analist bununla birlikte böyle ciddi bir düşüş yaşanması durumunda 2023 yılının hem ayılar hem de boğalar için kayıplarla dolu bir yıl olacağını vurguladı.

Daha düşük bir dip olma ihtimali yüksek ve bu çok daha düşük bir dip olmayabilir, belki 800 doların hemen altına iner. Daha da düşebilir. 600 dolar, 500 dolar ya da 400 dolara da inebilir.

Sözlerinden anlaşılacağı üzere net bir tablo çizmekten kaçınan analist, Ethereum’un bu süreç içerisinde dead cat bounce (ölü kedi sıçraması) tarzı hareketler yaparak hem ayı yönlü konumlanan yatırımcıları hem de boğa yönlü işlem almak isteyen yatırımcıları yorabileceğini belirti.

Cowen ayrıca yaşanacak düşüşün ardından volatilitenin azalabileceğini ve bir süre boyunca depresyon sürecinin hakimiyetini koruyabileceğini savundu:

Sonra tüm yıl boyunca her iki taraf da tüm yıl boyunca haklı olduğunu düşünür, ama aslında yılın sadece yarısında haklıdırlar ve diğer taraf da yılın diğer yarısında haklıdır, ama yıl sonunda herkes mahvolmuştur.

Cowen, Ethereum‘un önceki yaz aylarında yaşadığı düşüşleri gözler önüne sererek genel olarak insanların bu sefer farklı olacağını söylemesine rağmen benzer bir düşüşün gelebileceğini ifade etmişti

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %3,4 değer kaybeden Ethereum, yazım esnasında 1.562 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!