Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Piyasasında 16 Bin Dolarlık Kayıp Yaşandı

Yüzde otuzluk değer kaybı ile 9,600 dolara düştükten sonra tekrar 12,000 dolar seviyesine çıkan Bitcoin boğa koşusunu sürdürüyor. Özellikle 10,000 doların altında seyrettiği dönem çok fazla alıcı bulan Bitcoin, bu düşüşle birlikte pek çok şeyi tetikledi.

12,000 dolar seviyesinde fazla uzun kalmayan Bitcoin geçtiğimiz 24 saatin en iyi dakikalarını 11,800 dolar seviyesindeyken yaşadıktan kısa bir süre sonra 11,000 dolar seviyesine gerilerken, günü %6’lık bir düşüşle, 11,150 dolar seviyesinde kapattı.

Bu hareket Bitcoin pazarının sermayesini 200 milyar doların altına düşmesine ve toplam sermayenin geleceği seviye ile ilgili belirsizlik oluşmasına neden oldu. Bitcoin bu seviyede bir süre daha konsolide olsa da beklentiler 10.000 dolar seviyesinde.

Bitcoin’in Düşüşü Altcoinleri Nasıl Etkiledi?

Bitcoin tarafından domine edilen pazarın, altcoinleri olumsuz yönde etkilediğine dair şüphe yok. Son 24 saat içinde piyasadaki toplam kapasitesi 335 milyar dolardan 320 milyar dolara geriledi.

Özellikle ilk yüzdeki altcoinlerin daha fazla değer kaybedemeyeceğini düşünenler kadar temkinli davranılması gerektiğini düşünenler de var. Gerekçeleri ise, birçok altcoinin kendi zirve noktalarındaki değerin çok altında olduğu ve yakın zamanda oraya ulaşmalarının pek mümkün olmadığı yönünde.

Dünyanın ikinci büyük kripto para birimi olan Ethereum geçen yıl Ocak ayında ulaştığı 1,400 dolar seviyesine ulaştığı günden günümüze %80, Ripple’ın XRP‘si ise %90 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment