Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası’ndan Yeni Blockchain Girişimi

Hindistan Merkez Bankası yalnızca banka yetkililerinin kullanabileceği özel bir Blockchain platformu geliştirmeyi planlıyor.

Forex Crunch tarafından yapılan habere göre Hindistan Merkez Bankası (RBI), yeni bir Blockchain projesine girişmek için kolları sıvadı. Konu hakkında yapılan haberlere göre merkez bankasının amacı bu özel platformu 2020 yılında kullanıma hazır hale getirmek.

Hindistan Merkez Bankası tarafından geliştirilmesi beklenen bu platform kamusal amaçlardan ziyade bankacılık işlemleri için kullanılacak. Banking Tech tarafından yapılan habere göre Hindistan Merkez Bankası hem devlet hem de özel bankaların kullanabileceği bir platform geliştirmeyi hedefliyor.

Blockchain teknolojisiyle geliştirilecek olan bu platformun genel olarak bankacılıkla ilgili uygulamalar için de kullanılabileceği belirtiliyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir detay verilmiş değil.

Hindistan’da Blockchain

Hindistan Merkez Bankası şu ana dek kripto para ve Blockchain gibi teknolojilere karşı pek olumlu bir tavır sergilemiş değil.

RBI geçtiğimiz aylarda ülkedeki kripto para şirketleriyle bankaların bir arada çalışmasını engelleme kararı almış ve böylece yerel kripto para sektörüne ağır bir darbe indirmişti.

Merkez bankasının Blockchain’e karşı sergilediği tavrın genel olarak biraz daha ılımlı olduğunu söylemek mümkün. Hindistan Merkez Bankası tarafından geliştirileceği söylenen bu platform, ülkedeki Blockchain kullanımını nasıl etkileyecek göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment