Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Dolar Çağrısı Bitcoin Fiyatını Artışa Geçirebilir

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Amerikan Doları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kripto para sektöründeki bazı isimler, bu açıklamaların Bitcoin’i yeniden harekete geçirebileceğini düşünüyorlar.

Donald Trump geçtiğimiz gün kendi sosyal medya hesabından Avrupa ve Çin ile ilgili bir gönderi paylaştı. Trump, Avrupa Birliği ülkelerinin ve Çin’in “ABD ile rekabet edebilmek için” kendi para birimlerini manipüle ettiklerini söyledi. Kendisinin paylaştığı gönderi şu şekilde:

“Çin ve Avrupa büyük bir para manipülasyonu yapıp ABD ile rekabet edebilmek için kendi ekonomilerine para pompalıyorlar. Ya biz de aynısı yaparız ya da yıllardır yaptığımız gibi sırtımızı geriye yaslayıp izlemeye devam ederiz.”

Kripto Para Topluluğunun Tepkileri

Donald Trump tarafından yapılan bu açıklamalar kripto para uzmanlarının kısa süre içerisinde ilgisini çekti. Alex Krüger, Trump’ın açıklamalarına şu yanıtı verdi:

“Trump biraz önce dolar manipülasyonu için açık çağrıda bulundu. Faiz oranlarını düşürmek, doları ucuzlatmak, borsayı kalkındırmak istiyor.”

Kripto para sektöründeki uzmanlar, Trump tarafından yapılan bu açıklamanın Bitcoin için olumlu olabileceğini düşünüyorlar. Çünkü Amerikan Doları’ndaki sürpriz hareketliliklerden kaçınmak isteyen kişilerin Bitcoin’e geçiş yapabilecekleri düşünülüyor.

Kripto para sektörünün ünlü isimlerinden Jameson Lopp da bu açıklamaların Bitcoin için olumlu olduğunu düşünenler arasında. Kendisinin Twitter hesabından paylaştığı gönderi şu şekilde:

“Bitcoin’in küresel rezerv para birimi haline gelmesi için fazladan bir şey yapmasına gerek yok. Yapması gereken tek şey diğer para sistemlerinin insan hataları yüzünden çökmesini beklemek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment