Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maduro: Banco de Venezuela Petro Kripto Para Birimini Kabul Etmeli

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, ülkenin en büyük bankası Banco de Venezuela‘ya tüm şubelerinde ülkenin tartışmalı kripto para birimi Petro‘nun mevduatlarını kabul etmeye başlamalarını emretti. Haber, 4 Temmuzda ülkenin Maliye Bakanlığı tarafından atılan bir Tweetle yayıldı.

Maduro Petro’nun kullanımına yönelik bu emri Banco de Venezuela’nın onuncu yıl dönümü kutlamaları sırasında verdi. Emir, Petro’nun ülke genelinde kullanılmasına yönelik agresif pek çok politik adımı da beraberinde getirecek gibi görünüyor.

19 Haziran 2019’da Maduro, ülkenin gençleri için bir milyon Petro cüzdan hesabı açmak için Gençlik ve Öğrenciler Dijital Bankasına 924 milyon Bolivar (yaklaşık 92.5 milyon dolar) verildiğini açıklamıştı.

Ulusal kripto para birimi derneği başkanı Jose Angel Alvarez cüzdanların piyasaya sürüldüğü gün “Ülkenin itibari para biriminin kripto para birimi ile rekabet halinde olması, karma ekonomiye doğru ilerlemek adına cesur ve doğru bir karar.” açıklamasında bulunmuştu.

Petro, Venezuela’da Bitcoin’in Popülaritesini Henüz Yakalayamadı

Günden güne daha çok Venezuelalı birikimlerini Bitcoin’e ve diğer kripto para birimlerine yatırıyor. Bunda Bolivarın hiperenflasyon sürecinde sıkışıp kalması ve kripto para birimlerinin daha güvenli olmasının etkisi çok büyük.

Ancak, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan ulusal ilgiye rağmen Petro 2018’de piyasaya sürüldüğünden bugüne diğerlerini yakalayamadı. Petro’nun bu başarısızlığı projenin meşruiyeti ile ilgili mevcut sorunlardan kaynaklanıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment