Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da 4 Kişi, 14 Milyon Dolarlık Kripto Para Dolandırıcılığından Tutuklandı

Batı Hindistan’da yer alan Surat kentinde en az 14.2 milyon dolar değerinde kripto para dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla 4 kişi tutuklandı. Çalınan miktarın tespit edilenin çok daha üstünde yüksek olabileceği de iddialar arasında.

İkisi Mehsana, biri Palanpur, biri de Bharuch’tan dört kişi kuruculuğunu yaptıkları sözde kripto para birimi KBC, altın ile destekleniyordu. KBC koin organizasyonuna destek veren iki kişi daha Hindistan polisi tarafından aranıyorlar.

Kripto Para Birimi Lanse Edildikten 6 Ay Sonra Kurucular Ortadan Kayboldu

KBC’nin kurucularından Baljeetsingh Lashkariya yakalanamadığından hala polis tarafından aranıyor. KBC koin ağının başlatılmasından sonra geçen altı aylık süreçte Baljeetsingh Lashkariya’nın projeye yatırım yapmaları için binlerce insanı kandırdığı biliniyor. Yatırımcılar arasında yüksek miktarda para yapan yatırımcıların yanı sıra düşük gelir grubundan insanlar da dolandırıldı. Projeye yatırım yapan insanlara KBC koinin yüzde yüz artış sağlayacağı ve kar ettireceği vaatleri verildi.

Hindistandaki İlk Kripto Para Dolandırıcılığı Değil

KBC koin davası, son iki yılda Surat’ta gerçekleşen altıncı kripto para birimi dolandırıcılığı davası olma niteliği taşıyor. Geçtiğimiz haziran ayı başında BitConnect’in kurucusu Divyesh Darji, milyon dolarlık kripto para birimi dolandırıcılığı suçundan yakalanmış ve iki ay sonra tutuklanarak ceza evine gönderilmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment