Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra’nın Dünyaya Muhtemel Olumlu Etkileri

Facebook’un dünya üzerindeki etkisi Libran’nın lansmanının ardından daha da artabilir. 2020’de çıkması planlanan dijital para birimi Libra, geçtiğimiz ay white paper’ını yayınladı. Libra henüz kullanılmaya başlanmamasına rağmen büyük bir tartışma ortamı yarattı. Partilerin siyasi gücünün açığa çıkma ihtimalinden rahatsız olan ülkeler Libra’dan memnun olmadı. Hatta bu sebeple Libra’nın kullanıma başlanmasının 2020’den sonra ertelenebileceği konuşuluyor.

Kesin olan bir şey var ki Libra’nın dünya çapında yarattığı etki muazzam olacak. Hali hazırda çok sayıda düzenleyici kurum ve hükümet kendi kripto para birimleri üzerinde çalıştığından, itibari para birimlerinin yerini kripto paraların alması yönünde önemli bir adım olabilir.

Libra Neden Dünya İçin Önemli?

Bugün uluslararası para transferi yapmak için çeşitli yöntemler mevcut ancak hiçbiri Libra’nın olacağı kadar “uygun fiyatlı” değil. Bu uygun fiyatlı para transfer yöntemi dünya genelinde para yapılan transfer miktarının artabileceği yönünde öngörüler oluşturuyor.

İnsanlar daha fazla paraya sahip olduklarında daha fazla harcamaya meyilli olurlar, bu da iş kurma konusunda daha aktif olacakları ve ülkelerinin ekonomilerine katkı sağlayacakları anlamına gelir.

Libra’yı kullanmak, Facebook’un geliştirdiği Calibra (e-cüzdan) sayesinde oldukça kolay olacak. Hatta PayPal’e alternatif oluşturacak.

Libra’nın beyninin Facebook olduğu gerçeğini unutmamakla birlikte bütünüyle onun tarafından yönetilmeyeceğini, bir komite tarafından yönetileceğini not etmek önemli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment