Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Piyasasının Önündeki 3 Engel

Bitcoin fiyatı, 2 Ocak 2021 tarihinde gördüğü yeni ATH ile 29 bin 735 dolar kadar çıkmayı başarırken altcoin piyasasında beklenen hareketlilik gerçekleşmedi. Bitcoin dominansı 24 Aralık tarihinde 70’in üzerine çıktığında ise altcoin mevsimi üzerine bazı analistler yorum yaptılar. Yatırımcılar, konuya dair bazı cevaplar ararken kripto para analisti Willy Woo’dan bir açıklama geldi. Woo’ya göre altcoin boğalarının önünde 3 engel bulunuyor.

Altcoin yatırımcılarının takip ettiği ve piyasa yönünü belirlemede kullanılan göstergelerden birisi olan Bitcoin dominansı (BTC.D), 24 Aralık tarihinde 70’e ulaşarak 2020 yılı içindeki en yüksek seviyesini gördü. Yıl içinde dalgalı bir seyir izleyen BTC dominansı, 1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 71.50 seviyesine çıktı. Bazı analistler, bu yılın ilk çeyreğinde altcoinler için olumlu tahminlerde bulunmuş olsa da, Willy Woo altcoin piyasasının bazı engellerle karşı karşıya olduğundan bahsetti.

altcoin
Bitcoin dominans grafiği. Kaynak

Altcoinlerin önü bitcoin kadar açık değil

Twitter üzerinde altcoin piyasası hakkında gelen bir soruya yanıt veren analist Willy Woo, Bitcoin ve altcoin piyasaları arasında bir karşılaştırma yaptı. Bitcoin’in günden güne fiyat rekoru kırdığını hatırlatan Woo; bitcoin boğalarının önünde artık herhangi bir engel kalmadığını söyledi. BTC’nin iyi bir büyüme potansiyeli olduğunu belirten analist; altcoinlerin şimdilik bu lükse sahip olmadığını vurguladı.

Altcoin piyasası kurumsal yatırımlara henüz uygun değil

Analist Woo, Bitcoin’in yüksek fiyatlara ulaşmak için sahip olduğu sınırsız olanakların yanında kurumsal düzeyde yatırım alma kapasitesinin büyüklüğüne de değindi. Woo, BTC’nin büyük yatırımlar almak için gereken altyapı ve likiditeye sahip olduğunu belirtti. Fakat analiste göre, altcoinler henüz kurumsal düzeyde yatırım alacak kadar gelişmiş değil.

Altcoinlere olan güven azalıyor

Bunun yanı sıra Willy Woo, bazı yasa dışı menkul kıymet satışlarının regülasyonlar çerçevesinde engellendiğini, bunun da altcoinlere olan güveni azalttığını dile getirdi.

Ethereum’u işaret etti

Analist, yaptığı karşılaştırmanın ardından altcoin piyasası için Ethereum’u işaret etti. Willy Woo, paylaşımının ardından yaptığı bir yorumda Ethereum’un yeni bir ATH görmesiyle birlikte altcoin piyasasının swing trade* için değerlendirilebileceğini ifade etti.

*Swing trade: Kısa vadede fiyat dalgalanmalarından kar elde edilen bir trade çeşidi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!