Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SON DAKİKA: Bittrex Kripto Para Borsası XMR, ZEC ve DASH’i Platformdan Kaldırıyor

Dünyanın en büyük ve en popüler kripto para borsaları arasında gösterilen Bittrex, üç önde gelen altcoin için delist kararı aldı. Bittrex tarafından yayınlanan açıklamada gizlilik odaklı üç kripto para biriminin platformdan kaldırılacağı belirtildi. Borsanın hedefinde ise Monero (XMR), Zcash (ZEC) ve Dash (DASH) yer alıyor. 

Bittrex, gizlilik odaklı kripto paraları delist etti 

Bittrex 15 Ocak tarihinde TSİ 02.00 itibarıyla XMR, ZEC ve DASH kripto paralarını ve bunların bütün işlem çiftlerini platformdan kaldırıyor. Bittrex bu bağlamda aşağıdaki işlem çiftlerini platformdan kaldırıyor:

  1. BTC/XMR, ETH/XMR, USDT/XMR
  2. BTC/ZEC, ETH/ZEC, USDT/ZEC, USD/ZEC
  3. BTC/DASH, ETH/DASH, USDT/DASH, USD/DASH

Üç kripto para biriminin ortak özelliği ise bunların gizlilik odaklı projeler olması. Dash çoğunlukla eşler arası transfer özelliği ve hızı ile anılırken bunun da gizlilik özelliklerine sahip olduğu biliniyor. Monero. ve Zcash ise kripto para sektöründe gizlilik denilince akla ilk gelen kripto paralar olarak gösterilebilir.

XMR fiyatı bu haberin geldiği an itibarıyla son 24 saat içerisinde %5,7 artış gösteriyor ve herhangi bir düşüş etkisi görülmedi. ZEC son 24 saat içerisinde %5,2 Dash ise %1,3 yükseliş elde ederek bu delist haberinden çok etkilenmediklerini ortaya koymaktalar.

FATF regülasyonları etkisini gösteriyor 

Kripto para sektörünün tanınan isimlerinden Larry Cermak bu durumu ABD merkezli bir borsanın Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından getirilen şartlara karşı hareket etmesi olarak yorumladı.  Cermak 2021 yılında benzer haberlerin başka ABD merkezli borsalardan gelebileceğini ifade etti. 2019 ile 2020 yılları içerisinde OKEx gibi önde gelen kripto para borsaları FATF regülasyonları nedeniyle benzer adımlar attı.

Ripple’a açılan davanın diğer altcoinleri etkileyebileceğine dair iddialar kulislerde duyulsa da bu hamlenin sadece gizlilik odaklı kripto paralara yönelik olduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!