Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Davası Altcoinleri Sarstı: Peki Başka Altcoinler Tehlikede mi?

Ripple’a açılan dava, kripto para piyasasında genel bir korku ortamı oluşturdu. Bitcoin (BTC) fiyatı bu olaylardan sonra çok yara almadı ve hala 23.000 dolar bandında bulunuyor. Altcoinlerin bazılarının ise XRP’nin düşüşüne eşlik ettiği görülüyor. Uzmanlar ise tehlikede olan tek altcoinin XRP olmadığını belirterek yatırımcıları uyardı.

Altcoinler kızıla büründü 

Son 7 günlük grafiğe bakıldığında top 10 içerisinde en sert düşen kripto paranın %53 ile XRP olduğu görülüyor. Bunun devamında %18 ile Chainlink, onun arkasında %10 ile Cardano ve son olarak %7 ile Bitcoin Cash bulunuyor. Ethereum fiyatı ise son 7 gün içerisinde %6,5 düşüş yaşadı. Özellikle Chainlink ve Cardano fiyatlarında yaşanan bu sert düşüşün ise Ripple’ın menkul kıymet davası ve XRP ile ilgisi olabilir.

Ünlü kripto para analisti ve sektörün tanınan simalarından Willy Woo, LINK ve ADA’nın XRP ile en yakın kripto paralar olduğunu belirtti. Woo, bunun sebebini tam olarak belirtmedi ancak yayınladığı gönderide düşüşü temel aldığı görülebilmekte.

LINK ve ADA’nın başı dertte mi? 

Woo, LINK yatırımcılarından gelen tepkiler üzerine ise neden LINK ve ADA hakkında böyle bir yorum yaptığına açıklık getirdi. Yatırımcıların XRP olayından sonra regülasyon korkusu ile en çok bu 2 kripto parayı sattığını belirten Woo, bunun 2 günlük trend olduğunu da ifade etti.

Daha önce LINK için yüklü short pozisyonu açan Zeus Capital ise Woo’nun ifadesine yakın bir açıklama yaptı. Zeus Capital, SEC’nin XRP ve Ripple sonrasında LINK’in peşine düşeceğini belirtti.

LINK veya başka bir kripto paraya SEC tarafından soruşturma açılacağı kesinleşmese de kesinleşen tek şey Bitcoin’in bundan faydalandığı oldu. Altcoinler, Ripple dava haberinden sonra yaklaşık olar 31 milyar dolarlık toplam piyasa değeri kaybı yaşadı. Bitcoin’in piyasa hakimiyeti  bu düşüşün devamında 70 seviyesinin üzerine çıkarak aslında beklenen altcoin sezonu için biraz daha beklenileceğine işaret etti.

Türkiye’deki kripto para ekosisteminin saygıdeğer isimlerinden Tobby Kitty ise buna farklı bir şekilde yaklaştı. Tobby Kitty, Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin altın kesişim sinyalinden sonra RSI14 indikatöründe doyuma ulaştığını ve bunun altcoinler için olumlu olduğunu belirtti.

Tobby Kitty bunun devamındaki ifadesinde ise çok daha net konuştu ve şunları belirtti:

“Kararımı tamamen değiştiriyorum. Bence Altcoin boğası geliyor…”

Yıllardan beri beklenen altcoin sezonunun gelmesi ise piyasadaki duyguları bir anda değiştirebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!