Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoinler İçin Kabus: Ethereum Bitcoin Karşısında Son 1 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) karşısında neredeyse son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

Son haftalarda başta BlackRock olmak üzere önde gelen finans devlerinin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulunması Bitcoin fiyatında kayda değer bir yükselişi tetikledi. Ethereum ve diğer altcoinler bu yükseliş karşısında Bitcoin’e kıyasla daha pasif kaldı. Buna paralel olarak ETH/BTC işlem çifti son 2022 yılının Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Ethereum’un performansının Bitcoin performansı karşısında adeta ezilmesinin ardından ETH/BTC işlem çifti 21 Haziran günü 0,0616 seviyesine kadar düştü. Buna benzer bir düşüş nisan ayının ortasında gelmiş ve ETH/BTC işlem çifti 0,062 seviyesini görmüştü. O günlerde bu seviye destek olarak çalıştı.

Özellikle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) menkul kıymet ve emtia tartışmaları altcoinler özelinde kırılgan bir yapı oluşturdu.

Öte yandan geçmiş boğa koşularının başlangıç aşamaları incelendiğinde Bitcoin’in daima Ethereum karşısında daha iyi performans gösterdiği ve ardından yükseliş serisinin Ethereum ve altcoinler özelinde yoğunlaştığı görülüyor.

SEC’nin Binance ve Coinbase’e karşı başlattığı davalara bakıldığında ise Bitcoin dışındaki neredeyse her altcoin’in menkul kıymet olarak nitelendirme endişesi bulunuyor.

Altcoinlerin Bitcoin’e oranla daha düşük performans göstermesi sonucunda Bitcoin dominansı da yukarı yönlü ivmeli bir şekilde yükseliş yaşamaya başladı. Bitcoin 20 Haziran tarihinde %50’sinden fazlasına hakim olarak son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Konu hakkında CoinDesk’e açıklamada bulunan Pastel Network’ün kurucu ortağı Anthony Georgiades, Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısının onu öne çıkardığını ve düzenleyici belirsizlikten koruduğunu dile getirdi:

Belirli kripto paraların menkul kıymet olarak etiketlenmesine ilişkin düzenleyici belirsizlikle birlikte Bitcoin düzenleyici kurumların gözünde yeterince merkeziyetsiz ve kesinlikle bir menkul kıymet olmayan tek kripto paradır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!