Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX SBF’in Alameda Aracılığıyla Dağıttığı Paranın Peşine Düştü! 700 Milyonluk Yeni Dava

İflas eden kripto para borsası FTX, yatırım şirketi Alameda Research aracılığıyla Sam Bankman-Fried’ın “rüşvet fonundan” ödenen 700 milyon doların iadesi için dava açtı.

Delaware Bölge Mahkemesi’ne 22 Haziran tarihinde sunulan dosyaya göre Alameda Research, eski ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton’ın eski yardımcısı Michael Kives ve yatırım şirketi K5 Global de dahil pek çok sanığı içeren 700 milyon dolarlık geri iade davası açtı.

Davada Kives, ortağı Bryan Baum, ikilinin şirketi K5 Global ve paravan şirket oldukları iddia edilen yatırım şirketleri SGN Albany ve Mount Olympus Capital yer aldı.

Dosyaya göre SBF, Hollywood camiası içerisinde oldukça güçlü bağlantıları bulunan K5 Capital’a ünlüler ve siyasilerle borsa arasında bağlantı kurmaları için 700 milyon dolar değerinde varlık aktardı.

Varlık aktarımının SGN Albany ve Mount Olympus Capital üzerinden yapıldığı iddia edildi. Varlıkların şirkete ait olduğu belirtilirken bu aktarım karşılığında K5 Global veya ortaklarından ne gibi bir fayda alınacağına dair net bir sözleşme yapılmadı. Dosyada, SBF’in fonların dağıtımı konusunda herhangi bir yönetmeliğe uymadığının altı çizildi. Alameda dava dosyasında, ilgili fonlar için “rüşvet fonu” nitelendirmesinde bulundu.

Alameda, SBF’in geçtiğimiz yıl Kives’in ev sahipliği yaptığı bir partiye katıldığını ve burada bağlantılarından oldukça etkilendiğini öne sürdü.

Ayrıca FTX’in iflası sırasında Baum ve Kives’ın FTX’i kurtaracak bir finansör bulma konusunda SBF’e yardım etmeye çalıştığı da ortaya atılan iddialar arasında yer aldı.

Öte yandan K5 Global, davanın haksız olduğunu savundu. Şirketin, SBF ve şirketleriyle iş yapan diğer kuruluşlar gibi SBF’in meşru kimliğine kandıklarını belirtti. K5 Global, 2022’nin ortalarında SBF ve Alameda’ya bağlı bir şirketin 400 milyon dolar karşılığında K5 Global’in 3’te 1’ini satın aldığını da öne sürdü.

FTX geçtiğimiz şubat ayında yaptığı bir duyuru ile SBF ve eski yönetim tarafından yapılan siyasi bağışların geri iade edilmesini talep etmiş aksi takdirde dava açacağını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!