Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan’dan Blockchain Tabanlı JPM Coin İçin Euro Desteği

ABD bankacılık devi JPMorgan (JPM) tarafından oluşturulan blokzinciri tabanlı ödeme sistemi JPM Coin, euro işlemlerini desteklemeye başladı.

Bloomberg tarafından sunulan bir haberde, JPMorgan’ın JPM Coin için euro işlemlerini başlattığına yer verildi. JPMorgan’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu Coin Sistemleri Başkanı Başak Toprak yaptığı açıklamada, JPM Coin’in 22 Haziran itibariyle euro işlemleri için hizmete başladığını duyurdu. Söz konusu hizmet sadece kurumsal müşterilere sunuldu.

Toprak Bloomberg’e verdiği demeçte, ödeme sistemlerinin avantajlarına dair şu ifadelerde bulundu:

Doğru zamanda ödeme yapmanın maliyet avantajları var. Bu, kullanıcıların sahip oldukları mevduatlardan daha fazla faiz geliri elde edebilecekleri anlamına gelebilir.

JPM Coin ödeme sistemi ilk olarak 2019 yılında ABD Doları için başlatmıştı. Kayıtlara göre JPM Coin, bugüne kadar 300 milyar doların üzerinde işleme ev sahipliği yaptı. JMP Coin temelde transferler ve ödemeler için kullanılan bir stablecoindir.

JPM Coin, blokzinciri teknolojisini kullanarak, bankacılık işlemlerinde daha fazla hız, verimlilik ve güvenlik sunmayı amaçlıyor. Ancak, bu coin’in kullanımı, JPMorgan’ın müşterileri arasında sınırlıdır ve bu da onun benimsenme oranını ve kullanılabilirliğini sınırlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!