Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bağlantılı Altcoinler Zirvede: %50’ye Varan Yükselişlerin Arkasında Ne Var?

Bitcoin (BTC) bağlantılı altcoinler bir haftalık periyotta %45’e varan yükseliş performansı gösterdi.

BlackRock’un spot Bitcoin ETF başvurusunun ardından yükselişe başlayan Bitcoin, diğer trilyon dolarlık yatırım şirketlerinin de başvurusunun ardından artışını ivmelenerek sürdürdü. Bitcoin ile birlikte Bitcoin bağlantılı kripto para birimlerinde de büyük fiyat performansları meydana geldi.

CoinGecko verilerine göre son 7 günlük periyotta en çok değer kazanan altcoinler arasında Bitcoin ilişkili olan altcoinlerin yükseklerde olması dikkat çekti. Akıllı sözleşmeler için Bitcoin katmanı olan Stacks (STX) bu süreçte %42,2 değer kazanırken, Bitcoin’in bir forku olan Bitcoin Cash (BCH) %38,6 ve BCH’nin bir forku olan Bitcoin SV (BSV) %23,5 performansı sergiledi.

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase’e açtığı davalarda söz konusu altcoinlerin hiçbirini menkul kıymet olarak nitelendirmemesi de yükselişi tetikleyen noktalardan biri oldu. Stacks 2019 yılında SEC’den yeşil ışık almıştı ve bu sayede tek SEC onaylı kripto para birimi olmuştu.

Finans piyasasının önde gelen isimlerinden Fidelity, Citadel ve Charles Schwab tarafından ortak olarak kurulan kripto para borsası EDX Markets geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ilk aşamada sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) özelinde hizmet sunacağını açıklamıştı.

Söz konusu listede Bitcoin Cash’in de yer alıyor olması altcoin üzerindeki ilgiyi artırdı.

Yazım esnasında STX, 0,775 dolar, BCH 143,8 dolar ve BSV 30,45 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!