Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın ve Bitcoin Warren Buffett Etkisiyle Yükselişe Geçebilir

Ünlü kripto para yorumcusu Max Keiser; altın ve Bitcoin fiyatlarının Warren Buffett etkisi ile yükselişe geçebileceğini açıkladı. Warren Buffett’ın Amerikan dolarının aleyhinde pozisyon almaya başladığını söyleyen Keiser, bunun altının ve Bitcoin’in lehine sonuçlanacak yeni bir trendin habercisi olabileceğini düşünüyor.

Keiser Report’un sunucusu Max Keiser dün sosyal medya hesabından bir tweet paylaştı. Keiser bu tweetinde altın ve Bitcoin fiyatları ile ilgili bir yorum yapıp, bu iki varlığın Warren Buffett sayesinde değer kazanmaya başlayacağını açıkladı. Keiser’in Buffett ile ilgili yorumu şu şekildeydi:

“Buffett’ın Japonya’ya ve altın piyasasına yönelik yaptığı hamleler, onun Amerikan dolarından uzaklaşmaya başladığının göstergesidir. Bugün de değer kaybeden USD, Bitcoin karşısındaki destek noktasının altına düşmek üzere. Kısa vadede altın ve gümüş fiyatlarında yeni rekor görülebilir.”

Amerikan Dolarına Karşı Pozisyon

Warren Buffett bu yılın ikinci çeyreğinde bazı Amerikan şirketlerinden aldığı hisseleri satarak Barrick Gold adlı bir altın şirketinden hisse aldı. Buffett bu hamlesiyle her ne kadar doğrudan altın almamışsa bile bu haber birçok kişi tarafından “Buffett altın aldı” şeklinde yorumlandı. Bunun sonucunda Buffett’ın Amerikan dolarına karşı pozisyon almaya başladığı iddiası öne sürüldü.

Bu iddia Buffett’ın Japonya hamlesiyle birlikte iyice güçlendi. Buffett önderliğindeki Berkshire Hathaway, Japonya’nın en büyük beş ticaret şirketinden %5’erlik hisse satın aldı. Bunların arasında Itochu Corp, Marubeni Corp, Mitsubishi Corp, Mitsui & Co Ltd ve Sumitomo Corp gibi isimler yer alıyor. Reuters‘ın haberine göre Buffett’ın Japonya’da yaptığı bu yatırım, Berkshire Hathaway’in Amerikan ekonomisinden uzaklaşmaya başladığını göstermekte..

Dolara Karşı Güvenli Liman

Max Keiser gibi isimler, Buffett’ın Amerikan ekonomisinden uzaklaşmaya başlamış olmasını altın ve Bitcoin için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorlar. Gemini’nin kurucularından Tyler Winklevoss birkaç gün önce bu konuyla ilgili bir rapor yazıp, Amerikan Doları’nın ne kadar hızlı değer kaybettiğinden bahsetti.

Tyler Winklevoss ABD Doları’nın yılbaşından beri izlenen para basma politikaları neticesinde güç kaybetmeye başladığını, bunun enflasyon oranlarının yükselmesiyle sonuçlanacağını söyledi. Winklevoss bunun sonuçlarına altın ve Bitcoin gibi güvenli varlıkların değer kazanacaklarını, Bitcoin’in bir noktada altını dahi geride bırakabileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment