Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Desteği Alan Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir?

Piyasanın giderek artan ilgisine Binance de duyarsız kalamadı. Kripto para borsaları arasında lider konumundaki Binance, DeFi projelerinden biri olan Wrapped Bitcoin’i listeleyeceklerini duyurdu.

Hızla gelişen yeni projeler ve artarak ilerleyen piyasa ilgisi ile DeFi sektörü oldukça rağbet alıyor. Geçtiğimiz hafta OKEx borsasının aynı gün içerisinde 8 DeFi projesini listelemesinin ardından, bir hamle de Binance cephesinden geldi. Dijital para piyasasının önde gelen borsalarından olan Binance, merkeziyetsiz finans projelerinden birini daha destekleyeceğini açıkladı. Wrapped Bitcoin (WBTC) artık, DeFi trendine olan ilginin yardımıyla dünyanın en büyük borsasında listeleniyor.

Binance’in resmi sitesinden yaptığı açıklamaya göre, WBTC, bu sabah itibarıyla Binance borsasında listelenmeye başladı. Kullanıcılar Wrapped Bitcoin için, WBTC/BTC ve WBTC/ETH pariteleri üzerinden işlem yapabilecekler.

Wrapped Bitcoin (WBTC) Nedir?

Wrapped Bitcoin, Bitcoin fiyatına sabitlenen Ethereum tabanlı bir dijital para birimidir. 2019 yılında piyasaya sürülen WBTC aslında, Bitcoin’i temsil eden bir ERC-20 tokenıdır. WBTC için tam olarak ortak bir DeFi projesidir denebilir. Wrapped Bitcoin merkeziyetsiz finans dünyasının önde gelen girişimleri Set Protocol, BitGo, Dharma, Compound ve MakerDAO gibi projelerin ortak çalışmalarıyla piyasaya sürülmüştür.

WBTC’nin amacı Ethereum ağına Bitcoin aracılığı ile daha fazla likidite aktarmak ve BTC’yi DeFi piyasasına uyarlamak olarak açıklanmıştır. DeFi, WBTC ile yatırımcıların BTC’ye olan yatırımlarını sürdürmesine olanak tanırken bir yandan da, Compound gibi projelerde de birikimlerini değerlendirme fırsatı sunuyor. Bitcoin kullanıcıları bu sayede ellerindeki Bitcoin’i satmadan da DeFi dünyasına ayak atabiliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment