Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yeni Bir Boğa Koşusuna mı Hazırlanıyor?

Bundan birkaç gün öncesine kadar 11,200 dolardan işlem gören Bitcoin şu anda 11,800 doları zorluyor. Bitcoin yatırımcıları bu ortamda BTC fiyatının yeniden 12,000 doların üstüne çıkıp çıkmayacağını merak ediyorlar. Bu soruya kesin bir yanıt vermek neredeyse hiçbir zaman mümkün değil. Fakat şu anda Bitcoin için olası bir boğa koşusu işareti veren birkaç gösterge var. Bunları sizin için derledik.

Bitcoin fiyatı 11,700 doların üstüne çıkmışken piyasadaki genel gidişat Bitcoin’in lehine gözüküyor. Gerek bireysel gerek kurumsal yatırımcılar Bitcoin’in geleceğinden umutlu görünüyorlar. Bu iddiayı Bitcoin ağındaki ve genel olarak kripto para piyasasındaki verilere baktığımızda destekleyebiliyoruz.

Tahtı Sallandı Ama Yıkılmadı

Bitcoin fiyatı 1 ayı aşkın bir süredir hiç 10 bin doların altına inmedi. Bu oldukça önemli bir gelişme çünkü Bitcoin 2017’den beri hiç bu kadar uzun süre 10 bin doların üstünde kalmamıştı. 2017 de istisnai bir yıl olarak değerlendirilebilir çünkü BTC o yıl 20 bin dolara kadar yükseldi. 2017’de 63 gün boyunca 10 bin doların üstünde kalan Bitcoin şimdilik 33 gündür bu seviyenin üstünden işlem görüyor.

bitcoin-fiyat-kac-gundur

Bitcoin’in geçtiğimiz son 33 gün içerisinde 10 bin dolara kadar gerilediği olmuşsa da fiyat hep bu seviyenin üstünde kaldı. Bitcoin’in 2017’den bu yana ilk kez bu kadar iyi bir istatistik sergilemiş olması,  psikolojik bariyer olarak gösterilen 10 bin dolar seviyesinin hala muhafaza edildiği anlamına geliyor.

Kurumsal Yatırımcılar Ne Durumda?

Kripto para piyasasının geçen hafta tam olarak ne gibi bir performans sergileyeceği büyük bir merak konusuydu. Ne de olsa ağustos ayının sonuna gelmemizle birlikte vadeli işlem piyasalarındaki teslim tarihleri de gelmiş, çatmıştı. Fakat bazı yatırımcıları endişelendiren bu gelişme; piyasada büyük bir etki yaratmadı.

Hatta vadeli işlem piyasasının şu an için Bitcoin’in lehine bir tablo çizdiğini söylemek mümkün olacaktır. Skew tarafından paylaşılan bilgilere göre CME Group üzerinden vadeli Bitcoin ticareti yapan kurumsal yatırımcılar geçen hafta kısa pozisyonlarını kapama kararı aldılar. Bunun sonucunda borsadaki kısa pozisyonların sayısında yarı yarıya düşüş gözlemlendi.

Kripto para devi OKEx bugün yayınladığı raporda Skew tarafından aktarılan bu veriyi destekleyici bir bilgi paylaştı. Borsanın paylaştığı bilgilere göre CME’de varlık yöneticileri tarafından açılmış kısa pozisyonların sayısı 585’ten 1’e düştü. Bu da söz konusu yatırımcıların geçen hafta yaşanan düşüşün ardından kar satışı yaptıklarını gösteriyor.

Yükselmesini Önleyecek Bir Şey Yok

Bitcoin için yalnızca kurumsal yatırımcı değil bireysel yatırımcı cephesinden de iyi haberler geliyor. Vadeli işlem piyasasında Bitcoin’i açığa satanların sayısı azalmışken; BTC ağındaki aktif adreslerin sayısı da 1 milyona yaklaşıyor. Bitcoin Exchange Guide’ın haberine göre tarih boyunca aktif Bitcoin adreslerinin sayısı yalnızca 69 gün boyunca 1 milyondan fazlaydı. Bu 69 günün 3’ü 2019 yazında; 23 tanesi ise 2020 yazındaydı.

Bu sırada traderların ve analistlerin Bitcoin ile ilgili paylaşımları da olumlu gibi gözüküyor. 80 binden fazla takipçisiyle piyasanın popüler analistlerinden biri olan Josh Rager, Bitcoin’in şimdilik “iyi durumda” olduğunu açıkladı. Rager Bitcoin ile ilgili şu yorumu yaptı:

“Haftalık mum bize gösteriyor ki Bitcoin’in 11,550 doların altına düşmesi birçok kişi için alım fırsatı yaratmış. Şu anda Bitcoin’in anlık fiyatı ile 13,000 dolar seviyesi arasında çok büyük bir engel yok gibi görünüyor. Şahsen kısa süre içerisinde yeniden 12,000 doların üstüne çıkacağımızı düşünüyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment