Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 2021 Sonunda 20 Bin Dolar Olabilir

Bitcoin fiyatı tarihsel döngüler baz alınacak olursa önümüzdeki 3-12 ay içerisinde yeniden 20 bin dolar olabilir. Piyasa analistleri tarafından 2009’dan beri dip seviyelerden yeni bir rekora seyreden, 4 döngü yaşadığı saptanan Bitcoin için içinde bulunduğu döngünün tamamlanması, öncekilerden daha uzun sürebilir.

Bitcoin’in 2009 yılından bu yana hareketleri incelendiğinde, yeni bir rekorun geleceği spekülasyonları hızla yayılmaya başladı. Uzmanlara göre Bitcoin (BTC) piyasa hayatına başladığından beri, 4 döngü ile fiyatını düşük seviyelerden yeni rekorlara taşıdı. Bahsedilen döngülerin 600 ilâ 1050 gün aralığında seyrettiğini öne süren uzmanlar, BTC’nin şu an içinde bulunduğu döngüde 300 gün geçirdiğini söylüyorlar. Bu da demek oluyor ki, yeni bir rekora imza atarak tamamlanacağı varsayılan bu döngünün bitimine 3 ay ile 1 yıl arasında bir zaman zarfı olabilir. Bu döngü teorisinin doğru olup olmadığını ve bir kez daha tahminlerin karşılık bulup bulamayacağı, iddia edilen zaman zarfı içerisinde piyasa takipçilerinin BTC’yi dikkatle takip etmesiyle ortaya çıkacak.

bitcoin-fiyati-dolar
Bitcoin’in geçmiş döngülerde sergilediği performans

Uzmanlara göre BTC, büyük düşüşler yaşamadan bulunduğu aralığı korumayı başarırsa bunun 2 getirisi olabilir. Bunlardan birincisi; eğer Bitcoin çok dalgalanma yaşamadan ve bulunduğu bandı koruyabilirse, bir sonraki boğa koşusu için, 2016 – 2017 yılları arasında olduğu gibi sağlam bir zemin hazırlayabilir. İkincisi ise, sabit kalmayı başaran BTC grafiği sayesinde altkoinler yeni rekorlar kırmayı başarabilirler.

10 Bin Doların Üzerinde Kalması ve Yavaş Yükselmesi Önemli

Piyasa uzmanlarına göre Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesine ulaşması için, beklenmedik ve dik bir çizgi ile yukarı ulaşan grafiklerden ise; daha stabil bir duruş sergilemesi ve sağlam adımlar atması çok daha önemli. Örneğin; mart ayının başında 3.500 doların biraz üzerinde işlem gören BTC, 6 ay içinde çoğu geleneksel yatırım varlığını sollayarak %220 gibi bir artış gösterdi. Bitcoin’in bu şekilde sergilediği tempolu ralliler, balinaların ve yüklü miktarda BTC’ye sahip olan bireysel yatırımcıların büyük kazançlar elde etmesini sağlayabilir. Ancak bu gibi dönemlerde vadeli işlem piyasalarında yaşanan dev tasfiyeler, spot piyasasın da etki ederek fiyatta bir düşüşe sebebiyet verebiliyorlar.

Fakat çoğu isme göre BTC 10 bin dolar bandının üzerinde kalmayı başarır ve yavaş yavaş fiyatını yükselebilirse; daha sağlam, devamlı ve uzun süren bir yükseliş trendi yakalayabilir. Bu isimlerden biri olan 10T Holdings kurucusu Dan Tapiero’ya göre, BTC fiyatının ulaşacağı rakam tatmin edici ölçüde yüksek olacağı için yatırımcı zamanı umursamadan sabırlı olmalı. Tapiero attığı tweet ile “al ve tut” taktiği olan HODL eylemini uygulayan yatırımcıların da bu süreçten kârlı çıkacağını vurguladı.

BTC, 2016’da İzlediği Yollardan Giderse 2021’de Rekor Gelebilir

Temmuz 2016’daki halving zamanına denk gelen döngü, bundan yaklaşık 17 ay sonra, Aralık 2017’de yükseliş rallisini tamamlayarak Bitcoin fiyatını tüm zamanların en yüksek değeri olan 20 bin 89 dolara ulaştırdı. 2020 halving etkinliğini geçtiğimiz mayıs ayında yaşayan BTC, bu döngüde de 2016 yılındakine benzer bir yol izleyebilirse 2021 yılının sonlarına doğru güçlü bir yükseliş sergileyebilir.

Cointelegraph’ın haberine göre uzmanlar tarafından desteklenen bu öngörü, PlanB’nin BTC’ye uyarladığı stok akış modeli (S2F) ile de büyük ölçüde uyum gösteriyor. PlanB, geleneksel piyasalardan Bitcoin’e uyarladığı S2F modeli ışığında BTC fiyatının 100 bin dolara çıkabileceğini iddia ediyor.

Peki, Uzmanlar Kısa Vadede Ne Bekliyor?

Döngü teorisine göre 2021 yılının sonunda yeni rekorlara imza atması olası olan BTC fiyatı yakın gelecek için stabil bir çizgi gösterebilir. Sosyal medyada binlerce takipçisi olan bazı trader ve yorumcular da, Bitcoin’in bir süre için sağlam fakat sabit bir performans sergileyeceğini savunuyorlar. Bunun yanı sıra, stabil kalma tablosundan daha çok yeni yükseliş hedefleri koyan analistler de fikirlerini paylaşıyorlar.

Sosyal medyada 20 bine yakın takipçisi olan @CryptoCapo_ hesabı 2020 halving etkinliğinin hemen ardından, haziran ayında yayınladığı tablo ile BTC için tahminlerinden bahsetti. BTC fiyatının 10.500 dolar seviyesini aşmasıyla yeni hedefinin 12 – 14 bin dolar olduğunu söyleyen analist, 14 bin doların üzerine çıkmayı başaran Bitcoin’in yükselişine devam edip 20 bin doları geçebileceğini öngörüyor.

Blockroots.com kurucusu ve analist Josh Rager ise sosyal medya hesabında yaptığı anket ile takipçilerine “kısa vadede Bitcoin’in durumunda, yükseliş mi düşüş mü bekliyorsunuz” diye sordu. Analistin yaptığı ankette 2438 oy kullanıldı ve sonuçlar arasında çok büyük bir fark gözükmese de anketin kazananı %56,6’lık bir oranla 11,800 dolar ve üzeri beklenen yükseliş trendi oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment