Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yearn Finance, Bitcoin Fiyatını Üçe Katladı

Yearn.finance adlı DeFi platformunun kripto parası YFI coin, 20 bin dolar barajını aşarak Bitcoin’in Aralık 2017’de kırdığı rekoru geçti. Yearn.finance bunun ardından yükselmeye devam edip 30 bin dolara kadar geldi. Bu yükselişle birlikte Bitcoin’i geride bırakıp tüm zamanların en değerli kripto parası haline gelen YFI coin ayrıca Bitcoin’in anlık fiyatını neredeyse üçe katladı.

Yearn.finance’in kendi tokenı olan YFI son 2 hafta içerisinde inanılmaz bir grafik çizdi. 15 Ağustos tarihine kadar 4 bin dolardan işlem gören YFI şu anda 30 bin dolar gibi bir değere sahip. Toplam 900 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan Yearn.finance’e kitlenmiş kripto paraların (locked) toplam değeri ise 950 milyon dolardan fazla. 

Yearn.finance’in son 24 saat içerisindeki grafiği, CoinGecko

Yield Farming ile Uçuşa Geçti

Projenin kurucusu Andre Cronje’nin bizzat “değersiz” diye tanıttığı Yearn.finance (YFI) adlı kripto paranın fiyatı 30 bin doları aştı. YFI’ın birkaç hafta içerisinde bu kadar fazla büyümüş olmasının başlıca sebebi yield farming denilebilir.

Kripto para kullanıcıları Yearn.finance platformuna kripto para kitleyebiliyor ve bunun karşılığında pasif bir gelir modeliyle YFI kazanabiliyorlar. Yüz binlerce kişinin yöneldiği bu yield farming modeli, DeFi dünyasını adeta uçuşa geçirdi. DeFi platformlarına kitlenmiş kripto paraların toplam değeri 8 milyar doları geçmişken bu platformları kullananların sayısı da artıyor.

Bitcoin’in Rekorunu Geride Bıraktı

2017’nin başında 1,000 dolar sularında olan Bitcoin fiyatı o yılın sonunda 20 bin dolara kadar çıktı ve böylece kripto para dünyasında yeni bir fiyat rekoru kırılmış oldu. Başka hiçbir kripto para bu rekoru Bitcoin’in elinden almaya yaklaşamamıştı. Şu ana kadar.

Yield farming modeliyle birlikte inanılmaz bir popülerlik yakalayan YFI; 30,000 dolar barajını geçerek bu rekoru Bitcoin’in elinden almayı başardı. Ancak bu YFI’ın piyasa değeri bakımından Bitcoin’i geride bıraktığı anlamına gelmiyor. Bitcoin fiyatı 20,000 dolara çıktığı zaman sirkülasyonda milyonlarca adet Bitcoin bulunuyordu. Buna karşılık; şu anda sirkülasyonda 29 bin 962 adet YFI bulunuyor. YFI’ın 900 milyon dolarlık piyasa değerine rağmen böyle bir fiyata ulaşmasını sağlayan şey tam olarak bu.

Yearn.finance’in 20 bin dolar rekorunu kırmasını sağlayan şey, son 24 saat içerisinde yaşanan %30’luk yükseliş oldu. YFI’ın son birkaç saat içerisinde bu kadar iyi bir grafik çizmiş olması ise, yield farmingin yanı sıra, OKEx cephesinden gelen haberle açıklanabilir. Dünyanın en büyük borsalarından biri olan OKEx, dünkü basın duyurusunda aralarında YFI’ın da bulunduğu 8 sekiz DeFi projesini borsaya eklediğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment