Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altınla Kıyaslanan Bitcoin İçin 50 Bin Dolar Yorumu

Vijay Ayyar ve Matt Long, kripto para sektöründe görülen yeni trendleri baz alarak bitcoin fiyatının yükselmeye devam edebileceğini açıkladılar. Bloomberg’e konuşan ikili bitcoin’in gelecekteki fiyatının günümüzdekinden çok daha yüksek olabileceğini ifade etti.

Kripto para dünyasının iki uzman ismi, Bloomberg’ün düzenlediği programda bir araya geldi. Luno Global’ın Asya Pasifik şubesini yöneten Vijay Ayyar ve Hong Kong’daki OSL’in dağıtım sorumlusu Matt Long; Bitcoin’in 2021’i ve ilerleyen tarihleri nasıl geçireceğiyle ilgili tahminlerde bulundular.

Bitcoin fiyatı 50 bin doları geçebilir

BTC/USD paritesi bu yıl 42.000 dolara kadar çıkarak rekor kırdı. Vijay Ayyar onun ilerleyen senelerde çok daha yüksek bir bölgede konumlanabileceğini söyledi. Gelişimini ortaya çıktığı ilk günden beri sürdüren bitcoin, altın ile mukayese edilmeye başladı. Ayyar, bitcoin fiyatı ile ilgili şu sözleri kullandı:

“Bitcoin’i kıyaslayabileceğiniz en yakın şey altındır. Altının trilyonlarca dolarlık bir piyasa değeri var ve bitcoin bunun bir kısmını bile almayı başarsa fiyat 50 bin doların çok daha üstüne çıkar. … Benim insanlara tavsiyem üç aylık, altı aylık hesaplar yapmamaları. Bitcoin önümüzdeki üç, beş, on yıl boyunca altın piyasasından pay almaya devam edecek ve fiyatın ne kadar olacağını siz hayal edin.”

Matt Long’un açıklamalarında buna benzer ifadeler yankı buldu. Bitcoin icat edildikten sonraki ilk birkaç yıl boyunca Asyalı traderlar tarafından kullanıldı. Long bu trendin değişmeye başladığını ve onun artık dijital altın olarak görüldüğünü söyledi. Yatırım fonlarının sepetlerinde bitcoin’e de yer vermeye başladığı ifade edilirken, bunun onu fiyat bakımından yukarı taşıyabileceği aktarıldı.

Bu yıl sektördeki iki ana risk ne?

Bazı unsurların kripto paraların gelişimine ve olgunlaşmasına risk teşkil ettiği düşünülüyor. İki ana gelişmenin üstünde Vijay Ayyar; Tether’ın New York’taki soruşturmasına ve DeFi pazarındaki büyümeye atıfta bulundu.

New York Başsavcılığı tarafından yürütülen Tether soruşturmasının negatif sonuçlara yol açması mümkün. Ayyar bunu en büyük iki riskten biri olarak tanımlarken, Tether konusunda “eskiden olduğu kadar endişeli olmadığını” ifade etti.

Ayyar bir diğer risk unsurunun DeFi platformlarıyla ilgili olduğunu söyledi. DeFi projelerinin birbirine dayalı olduğu (data oracle, credit maker gibi), yaygın olarak kullanılan bir akıllı sözleşmede hata çıkması halinde bunun büyük etkilerinin olabileceği ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!