Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon Pay Altın Satmaya Başladı

Amazon Hindistan’daki kullanıcılarına Amazon Pay uygulaması üzerinden altın satmaya başladı. Yerli yatırımcılar uygulamadaki Gold Vault adı verilen yeni özelliği kullanarak dijital şekilde altın alabiliyorlar.

Amazon Hindistan’da SafeGold adlı bir şirketle anlaştı ve yerli müşterilerine altın satmaya başladı. Hindistan’daki Amazon Pay kullanıcıları artık bu uygulamayı kullanarak minimum 5 rupilik (neredeyse 50 kuruş) altın satın alabilecekler.

Dijital Rekabet Kızışıyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden Amazon; dünyanın en büyük altın pazarlarından Hindistan’da dijital olarak altın satmaya başladı. Şirket bu hamlesiyle birlikte dünyanın en rekabetçi sektörlerinden birine giriş yapmış oldu.

Hindistan’daki altın yatırımcıları günümüzde Paytm, PhonePe, Google Pay, MobiKwik, Freecharge gibi birbirinden farklı platformlar üzerinden altın satın alabiliyorlar. 2017’de Paytm ve PhonePe’nin faaliyete geçmesiyle büyümeye başlayan bu sektördeki rekabet, 2019’da oyuna Google Pay’in de dahil olmasıyla birlikte iyice kızıştı. Xiaomi de nisan ayında MiPay üzerinden dijital olarak altın satmaya başladı.

Zaten birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren Amazon; artık Hindistan’da bu gibi platformlarla da rekabet içerisinde olacak. Hindistan’daki Amazon Pay kullanıcıları Gold Vault uygulamasını kullanarak minimum 5 rupilik olacak şekilde altın alabilecekler. Bu işlem tamamen dijital ortamda gerçekleşeceği için yatırımcılar altını nerede saklayacaklarını vs. düşünmek zorunda olmayacaklar.

Altın Fiyatları Rekora Koştu

Atın tıpkı Türkiye’de olduğu gibi Hindistan’da da oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Düğünlerde takı olarak da kullanılan altın Hindistanlı yatırımcılar için oldukça cazip bir seçenek. Fakat Hindistanlı yatırımcılar son haftalarda altına daha az talep göstermeye başladılar. Bunun sebebi ise altın fiyatlarındaki yükseliş.

Hindistan’daki altın piyasası bu ayın başında adeta uçuşa geçti ve yerel piyasalardaki altın fiyatı rekordan rekora koştu. Yerli yatırımcılar altın fiyatının yükselmesiyle birlikte daha az altın almaya başladılar. Dünya Altın Konseyi’nin temmuz ayının sonunda yayınladığı bir rapora göre Hindistan’daki mücevher alımlarında %70’den fazla düşüş yaşandı. Ülkedeki vatandaşların önümüzdeki aylarda yeniden altına yönelip yönelmeyeceklerini ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment