Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon’un Bitcoin’i Kabul Edeceğine Dair Söylentiler Tüm Gözleri Konferansa Çevirdi

Alman bir gazete  tarafından, Amazon’un Perşembe günü Bitcoin temalı birtakım yenilikleri açıklayacağı düşünülüyor.

Salı günü yayımlanan bir makalede, Die Welt Silikon Vadisi’ndeki fintech kaynaklarının, yatırımcı James Altucher tarafından bu dünya devinin Bitcoin’i bir ödeme şekli olarak kabul edeceğine dair bir izlenim yarattığını söyledi.

Altucher geçen ay yaptığı bir açıklamada, Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantının Amazon ve Bitcoin adına bir dönüm noktası olduğundan bahsetmişti.

Bu çağrının da ötesinde, söylentilerin gerçeklik arz edebileceği ihtimali git gide artıyor.

Die Welt : “26 Ekim tarihi kesin olmasa bile, Bitcoin girişimi yine de yakın bir tarihte bekleniyor.” dedi

Amazon’u sorgulamanın üzerine, bir sözcü bu duyuruya gayet tahmin edilebilir bir şekilde yanıt verdi.

“Amazon, yalnızca müşterilerinin yararına olacağı zaman yeni ürün veya servisleri dahil ediyor – bu raddeye kadar da böylesine riskli bir spekülasyona girişmeyeceğiz.”

Şirketin rakibi olan Overstock, 2013 yılında öncü bir dijital para destekçisi olduğundan beri, Amazon Bitcoin’le olan ilişkisine dair bu gibi söylentilere maruz kalıyor.

Birçok orta ölçekli operatör Bitcoin’le meşgul olduğu halde, Amazon’un bu katılımı yine de alanında bir ilk sayılacaktı.

Bitcoin’le hediye kartları aracılığıyla internet sitelerinden alışveriş yapmak için olanak sağlayan birtakım hizmetler de mevcut. Amazon’un ne gibi bir karar vereceğini ilerleyen günlerde göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment