Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar 5 Yıl İçinde Dijital Para Kullanmayanlara Şaşıracak

Etohum tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Startup İstanbul 2017 etkinliği dünyanın dört bir yanından gelen binden fazla katılımcı ve 500’den fazla girişimciyi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in partnerliğiyle ağırladı. Katılımcılar arasında bulunan ödüllü girişimci Tim Draper konuşmasında blockchain, bitcoin ve kripto paralar hakkında konuştu.

“Bu günlerin yalnızca 5 yıl uzaklıkta olduğunu düşünüyorum.”

Etohum tarafından 20 – 23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Startup İstanbul’un katılımcıları arasında Draper Üniversitesi’nin kurucusu, Tesla’nın yatırımcılarından ödüllü girişimci Tim Draper bulunuyordu. Ödüllü girişimci, kripto paralar hakkında

“Bundan 5 yıl içinde, insanlar Starbucks’tan kahve alırken itibari para kullananlara gülerek ‘Aa, senin dijital paran yok mu?’ diyecek. Bu günlerin yalnızca 5 yıl uzaklıkta olduğunu düşünüyorum.”

sözlerini dile getirdi.

Ayrıca Hürriyet Yazarı Gila Benmayor geçtiğimiz hafta Skype ve Hotmail’in de yatırımcısı olan Draper’in Bitcoin’e yatırım yaptığını söylemişti.

Hükümetler Blockchain Teknolojisi Kullanmalı

Blockchain konusuna da değinen Draper, “Hükümetler olayların, insanların kayıtlarını tutuyor. Bu kayıtlarla insanları kazalardan, belalardan koruyorlar. Tüm bu takip sistemi blockchain teknolojisiyle yapılabilir. Blockchain teknolojisi dürüst, adaletli ve yozlaştırılamaz.” dedi.

“Hükümetler insanlara çok az hizmet verip, insanlardan çok fazla ücret kesiyorlar.” diye konuşan Tim Draper, “Yatırım yaparken, kötü hizmet verip çok fazla ücret kesen sektörlere bakarım.” diye belirtti.

Ayrıca kötü bir hizmet karşılığında yüksek ücret talep eden sektörleri ve bu sektörleri tamamen değiştirme potansiyeli olan teknolojileri takip ettiğini belirten Draper, taksicilik sektörünü beğenmediğini dile getirerek Uber’in olumlu yönlerinden bahsetti.

Sektörü Tamamen Değiştirecek Girişimciler Hayatımızı Kolaylaştırır

Yepyeni bir teknoloji getirip sektörü tamamen değiştirerek müşterileri memnun edecek girişimciler aradığının haberini veren Draper, bu insanlar zaman geçtikçe sektörü daha da geliştirler ve bizim hayatımızı çok daha kolay hale getirir sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment