Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Silver da Neyin Nesi?

Borsalar tarafından SegWit2x’e verilen destek gün geçtikçe azalmaya devam ediyor. Bundan dolayı yine, yeni, yeniden, Bitcoin Silver adında bir hardfork yapılması gündemde…

Bitcoin Gold’un Bitcoin blok zincirinden ayrılmasından sadece bir gün sonra, Bitcoin Silver geliştiricileri Bitcointalk forumlarında bir açıklama yaptı. Açıklamada söylenilenlere göre geliştiricilerin amacı “Bitcoin’i yeniden merkezi olmayan bir koin” haline getirmek:

“Bitcoin Silver’ın asıl amacı, Dünya’nın herhangi bir yerinde, isteyen herkesin madencilik yapmasını sağlamak. Bu madencilik işlemi için gerekli donanım, halihazırda güvenilir ve tanınmış olan, her yerde satış yapan şirketlerden alınabilecek.”

Şimdilik herhangi bir teknik detay verilmese de, Bitcoin Silver’ın aynı Bitcoin Cash gibi dağıtılması konuşuluyor. Özel cüzdan koduna sahip herkes, Bitcoin Silver’a sahip olabilecek. Aralık’ta yapılması beklenen hardfork için herhangi bir blok sayısı şimdilik belirlenmemiş.

Bitcoin, Bitcoin Gold’un markete girmesinden sonra tam %8 değer kaybetmişti. Bu değer kaybı, genel olarak kullanıcıların ve işletmelerin SegWit2x’teki belirsizliğe olan tutumlarından kaynaklı gibi görünüyor.

Endüstride güçlü bir pozisyona sahip olan şirketler ve insanlar, SegWit2x hakkında gün aşırı açıklama yapmakta. Sorun şu ki, bu açıklamaların neredeyse hepsi farklı görüşlere sahip…

Geçtiğimiz çarşamba günü, Hong Kong’lu alım satım platformu ANXPRO, müşterilere atılan bir email’de “Bitcoin SegWit2x hardfork’unu desteklemeyeceğiz” şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Platform aynı zamanda güvenlik ve stabilite açığı olan blok zincirlerini desteklemeyeceklerini de vurguladı.

“Yine bir şirket New York Anlaşması’nı yok sayacak. @ANX_PRO SegWit2x hardfork’unu yakın gelecekte desteklemeyecek.”

Aynı zamanda popüler platform Coinbase, yakın zamanda SegWit2x hakkındaki pozitif açıklamalarına tamamen zıt bir görüş belirtmişti. Borsa’nın CEO’su Brian Armstrong, bu “şeffaflık” sorunu için özür diledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Comments

  • Fuat
    Posted 02 Aralık 2017 - 02:36 02:36

    Yabancı borsaların hard fork sürecinin sonucu olarak, oluşan yeni paradan Bitcoin sahiplerine dağıttığını okuyorum. Türk borsalarında bu durum sıkıntılıymış sanırım. örneğin Binance yada Yobit borsalarında bu kazanımların dağıtıldığını okudum. Dijital paramı bu borsalara transfer edip orada bekletirsem çatallanma gerçekleşince yeni Bitcoin Silver’ı alabilirim sanırım. Parayı o borsalara transfer edip beklemem doğru bir hareket midir?

    • Ata YURT
      Posted 06 Aralık 2017 - 17:55 17:55

      Merhaba, sizin sizin de diğer yorumda dediğiniz gibi bunları verip vermemek tamamen borsanın insafına kalmış bir şey. Örneğin Paribu’da sadece BTC işlemleri olduğu için Bitcoin Cash ve Gold hardfork’ları dağıtılmadı. Hangi borsaya atarsanız atın gelecekteki hardfork’lardan çıkan koinlerin eklenmeme riski mevcut. Bu yüzden en garanti yol kendi cüzdanınıza sahip olmak.

  • Fuat
    Posted 02 Aralık 2017 - 02:27 02:27

    “Özel cüzdan koduna sahip herkes, Bitcoin Silver’a sahip olabilecek.” demişsiniz. Bitcoin’i bir borsada tutanlar da bu kazanımdan faydalanabiliyor mu? O borsanın insafına mı kalmış mı oluyor? Paramızı kendi bilgisayarımızda oluşturacağımız cüzdan da mı tutmalıyız bu hard fork sürecinde. Eğer öyleyse bu Bitcoin Silver kazanımı bizim cüzdanımıza otomatik mi gelmiş olacak? Yeni başlayan biriyim, bu konuda benim gibileri de aydınlatmış olursunuz soruma yanıt vererek. Şimdiden teşekkürler.

Leave a comment