Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Express Blockchain Tabanlı Puan Sistemi İçin Patent Alıyor

Seyahat ve ticaret firması  American Express (Amex) Blockchain teknolojisi kullanılan kişiselleştirilmiş müşteri ödüllendirme sistemi için patent alıyor. Bu sistem sayesinde şirket, müşteriye özel puan, dijital para veya belirli ürünlere bağlı öğeler sunacak.

Ekim 2017‘nin ortalarında ABD Patent ve Ticari Marka Bürosu (USPTO) tarafından yayınlanan patent başvurusuna göre Amex, müşterilerin harcama geçmişi gibi kişisel verilerini toplayarak ödül sunacak. Şirket bu teknolojiyi bilgi toplamak ve depolamak için kullanacak.

Blockchain, giderek artmakta olan veri kayıtlarını tutan dağıtılmış bir veritabanı içerebilir. Her bir blok, bireysel işlemler ve herhangi bir Blockchain‘in çalıştırılabilme sonucunu tutabileceğinden, Blockchain gelişmiş güvenlik sağlayabilir. Her blok, bir zaman damgası ve bir önceki bloğa bağlantı içerebilir.”

Amex’in Blockchain Teknolojisi Üzerine Projeleri

Kredi kartı sağlayıcısı Amex, rakiplerine karşı etkili bir şekilde rekabet edebilmek için kendi rakipleri gibi Blockchain‘e dayanan uygulamaları geliştirmeye yönelik projeler geliştirdi.Şirket ayrıca, teknoloji ile ilgili çalışmalarını kolaylaştırmak için Ocak ayında Hyperledger Blockchain konsorsiyumuna katıldı. Konsorsiyum, Linux Vakfı tarafından yönetiliyor.

Amex CIO‘su Marc Gordon‘a göre, Blockchain‘in müşterileri ve ortakları için sunduklarından tam olarak yararlanabilmek amacıyla konsorsiyuma katıldılar ve aynı zamanda kendi iş süreçlerini ve uygulamalarını değiştirdiler.

“Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yeni ve yenilikçi ürünler sunmak için Blockchain‘den tam olarak yararlanmak ve mevcut iş süreçlerini ve uygulamalarını dönüştürmek istiyoruz. Bu sebeple Hyperledger‘a katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment