Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Kripto Para Şirketleri Başka Ülkelerde Hesap Açmaya Zorlanıyor

Kripto para ticareti yapan ve hatta dijital varlıklar kullanan şirketler, İngiltere’deki geleneksel bankacılık sistemi tarafından dışlanıyor. Bu durum, bu şirketleri bankacılık ihtiyaçları için denizaşırı kalmaya zorluyor.

Dijitalden Kaçınma

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yıkıcı doğası ve bankacılığı işe yaramaz hale getirebilecek potansiyele sahip olduğundan dolayı, geleneksel bankacılık sektöründe endişe verici konumda görülüyorlar.

ABD’deki Wall Street de dahil olmak üzere bankalar, kripto paraların dolandırıcılar ve suçlular için bir sığınak olarak görülmesinden kaynaklı yaşadıkları korku sebebi ile  uzak durmaya çalışıyor.

”Kimse bize İngiltere’de bir banka hesabı vermeyecek.”

Kripto paralar da dahil olmak üzere dijital varlıkların ticareti için bir platform olan BlockEx‘de sermaye müdürü olan James Godfrey, Metro Bank‘ın kendi İngiltere hesabını ticareti devam ettirmek için Bulgar bir bankaya güvenmeye zorlayarak kapattığını söyledi.

Blockchain İşletmeleri Dağıtılıyor

İngiltere, Blockchain’i değerlendirmek için istekli olmasına rağmen, Blockchain kuruluşlarını ülkenin dışına ittiği için bunun gibi hamlelere yardımcı olmuyor.

Godfrey, bu parçalanmanın BlockEx‘i Toronto gibi daha hoş karşılanabileceği bir konuma taşınma üzerinde düşünmeye teşvik ettiğini söyledi.

Bitcoin yatırım firması Bitstocks’un Başkanı Michael Hudson şunları söyledi:

”Bir İngiltere bankası hesabına sahip olmak neredeyse imkansız. Biz paramızı Cebelitarık ve Polonya’daki en istikrarlı iki yargı alanına yatırıyoruz. Bulgaristan’da bir hesabımız vardı ama bu çok uzun sürmedi.”

Eski Korkular

Bankacılık sektörü, Bitcoin için “Dark Web’in bir parçası” gibi söylemleri bugün bile dile getirmekten mutlu oluyor gibi görünüyor. Ancak  bankacılık anlayışı gelişmemiş olsa da, dijital para birimleri bundan çok daha farklı bir hale gelmiş durumda.

Bankalar, kripto paraların Dark Web‘de suçlular tarafından yasadışı malların ticareti için yaygın olarak kullanıldığı gerçeğinden endişelenerek mesafelerini koruyorlar. Avrupa’nın birçok ülkesi dahil olmak üzere dünyanın büyük bir kısmında düzenlenmemiş olan kripto paralar, Japonya ve Cebelitarık gibi sayılı ülkede ise düzenlemelere tabi tutulmuş durumda.

Bir İngiliz Bankası Patronu şöyle dedi:

”Deep Web’e baktığınızda, orada olan bir her şey kripto paralarla ödeniyor. Kimin içeri ve dışarı para transferi yaptığını bilemiyorsunuz. Eğer kripto para İran’a giderse ve biz buna karışırsak, o zaman ben kapatılırım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment