Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Blockchain Tabanlı İşlem Sistemi İçin Patent Alıyor

Bank of America, gerçek zamanlı dosya aktarım işlemlerinin izlenmesini iyileştirmeyi amaçlayan Blockchain tabanlı bir sistem için bir çift patent hazırladı. Sistem altında bir Blockchain, veri işleme sürecini kolaylaştırmak için iletişim ve bellek aygıtlarıyla entegre edilebilir.

Banka, patent başvurularında, Ekim 2017 ortası itibariyle aktarma işlemi sırasında şifreleme anahtarlarının kullanılması ile eşzamanlı olarak verileri takip ederken büyük miktarda verinin aktarılmasını kolaylaştırmak için bir Blockchain‘in kullanılmasını öneriyor.

Sistem, gerçek veri aktarımının kendisi ve her veri paketini tanımlayan şifreleme anahtarlarının günümüz işlem aşaması olmak üzere iki tür veri işlemesini gerçekleştirebilecek.

Patent başvurularının bir kısmında şunlar yer alıyor:

“Mevcut buluş, işlem ve bilgi karmaşıklıklarını azaltan ve elektronik dosyaların işlenmesini ve bu dosyalardaki verilerin yönetimini değiştiren yeni bir teknik çözüm sağlamaya yönelik.”

Bank of America’nın Blockchain Üzerindeki Araştırmaları

En yeni uygulamalar, büyük Amerikan bankasının Blockchain teknolojisinin korunan uygulamaları portföyü oluşturma çabasının bir parçası. Banka, Ağustos ayından itibaren 2014 yılından bu yana teknoloji veya dijital para birimleri ile ilgili 20 patent verdi bile.

Verilen patentler arasında, bilginin doğruluğunun kanıtlanması için dağıtılmış defterlerin kullanımı, onu işleyen taraflar ve bir Blockchain tarafından desteklenen eşler arası (P2P) ödeme sistemi temelli iki patentin kullanımına dayanan üç patent var. Mega banka, işlem doğrulama, risk tespiti, gerçek zamanlı dönüştürme ve çevrimiçi ve çevrimdışı depolama gibi neredeyse tüm Kripto Para alışverişi ve ödeme sürecini kapsayan bir dizi patent de hazırladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment