Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Express Daha Hızlı İşlemler İçin Blockchain Kullanacak

Global ödeme devi American Express, işlemleri hızlandırmak için blockchain kullanabilir.

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından Perşembe günü yayınlanan bir patent başvurusunda, kredi kartı şirketinin seyahat kolu olan American Express Seyahat Hizmetleri Şirketi, iki taraf arasındaki ödemeleri kolaylaştırmak için işlem taleplerini vekil sunucu olarak kullanacağını açıkladı.

Açıklandığı üzere, ödeme talebi blockchain tabanlı bir sisteme gönderilecek, risk analizi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak onaylanacak ya da reddedilecek. Ödeme talebi onaylanırsa, işlem otomatik olarak gerçekleştirilecek ve hem ödeyen hem de alıcı tarafından tutulan hesaplar düzenlenecek.

Sisteme erişebilmek için, işlem yapan tarafların blockchain üzerinde bir sanal cüzdan oluşturması gerekiyor. Sonuç olarak ödemeler üçüncü taraf bir bankacılık kurumu aracılığıyla değil, doğrudan blockchain aracılığıyla gerçekleştirilmiş olacak.

Patent başvurusu, blockchain sisteminin kullanılmasıyla eşler arası ödemelere referans vermekte. Ancak Bitcoin fiyatının oynaklığı ve açık defter olması sebepleriyle, bu sistem American Express’in gereksinimleri için uygun gözükmüyor.

Bilhassa şirket, bir blockchain sisteminin şu anki kart ödeme ağları üzerinde geliştirilebileceğini ileri sürüyor:

Eşler arası ödemelere dayalı bir ödeme ağı, geleneksel kart ödeme ağlarının işlevlerini kolaylaştırmak, ödeme ağlarına ek hizmetler ve işlevsellik sağlamak için kullanılabilir.

Müşteri Ödül Programı Olarak Blockchain

Bu, American Express’in seyahat ve ticaret biriminin blockchain uygulamalarına ilk kez ilgi gösterdiği anlamına gelmiyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında yayınlanan, ancak ilk olarak Nisan ayında açılan bir patent başvurusunda, blockchain’in bir müşteri ödüllendirme programı parçası olarak kullanılması söz konusu oldu. O zaman bildirildiği üzere, teknolojinin güvenlik özelliklerinin böyle bir ödül sistemi için potansiyel kazanç oluşturabileceği gösterildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • mustafa ekici
    Posted 16 Mart 2018 - 12:24 12:24

    X rapıd ? X Current ?

Leave a comment