Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brezilyalı Yetkililerin Kara Para Aklamak İçin Bitcoin Kullandığı Ortaya Çıktı

Rio de Janeiro’daki polis memurları, bazı devlet memurlarının hapishane bakımında kullanılmak üzere elde ettikleri paranın bir kısmını zimmetlerine geçirirken, aynı zamanda da bitcoin kullanarak bu kara paraları akladıklarını ortaya çıkardılar.

Dolandırıcılık, devlet tarafından işletilen hapishaneler için harcanan ve sonuçta 22.4 milyon dolar değerindeki fonlara dayanan bütçenin saptırılmasını kapsıyor. Toplam miktarın sadece küçük bir kısmının bitcoin’e dönüştürüldüğü belirtiliyor.

Yerel raporlara göre, şimdiye kadar yedi kişi ile birlikte 28 ofis ve siteyi arama emri çıkarıldı. Eski polis şefi Marcelo Martins ve eski devlet hapishane başkanı Cesar Rubens Monteiro Carvalho, salı günü bu olayla bağlantılı olarak tutuklandı.

Bazı diğer şüpheliler için de iddianameler yayınlandı. En az bir devlet memuru, planın yolsuzluk ve kara para aklamanın da dahil olduğu suçlardan dolayı 14 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Rio de Janerio valisi Sérgio Cabral tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Agência Brasil isimli haber kanalı ise, para aklama planının, 2001’den beri, bazı katılımcıların nakit parayı bitcoin’e dönüştürmeye başlamasından çok daha önce başladığını bildiriyor.

Rio de Janeiro’da İç Gelir Hizmetleri Dairesi’nin baş mühendisliğini üstlenen Luiz Henrique Casemiro’nun da (çeviri yoluyla) şunları söylediği bildirildi:

“Federal Gelir Dairesi’nde bu operasyona özellikle dikkat çektik, çünkü ilk defa dolandırıcılığa bağlı faaliyetler bitcoin ile ilişkilendiriliyor. Öyle ki, sırf bitcoin üzerinden yapılan havalelere rastladık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment