Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika Başkan Adayı Cortez’in İfadeleri, Bitcoin İçin Olumlu Olabilir mi?

Amerika’da seçim heyecanı yavaş yavaş ülkeyi etkisi altına almaya başlarken, 2020’de yapılacak seçimlerde, mevcut başkan Donald Trump’ı alt etmek isteyen isimlerden birisi de Alexandria Ocasio Cortez.

Başkan adayı, geçtiğimiz günlerde bir TV kanalına verdiği röportajda, ekonomi politikasına ait fikirlerine yer verirken; vergilendirme konusunda ciddi çalışmalar yapacağının sinyallerini verdi.

Cortez, zenginlerden çok daha fazla oranda vergi alınmasının daha adil bir düzen olacağını ifade ederken; bu durumun da Bitcoin üzerinde, olumlu etkiler yapabileceği üzerine kafa yoruldu.

Elbette, Cortez’in başkan olup olmayacağı ya da kendi bölgesinde seçimlerde ne yapacağı henüz meçhul ancak; teoride zenginlerden alınacak olan vergilerin fazlalaşmasının, kripto paralar üzerine olumlu etkiler yapabileceği de açık.

Konuyla ilgili bir tweet atan Bitcoin yatırımcısı Matt Odell, Cortez’in açıklamalarını kendince şöyle yorumladı:

”Bitcoin’i pumplamak aslında çok kolay. Yapacağınz tek şey, zenginlere; sizin paranızı almak istiyorum demektir.”

Vergilerin artmasının kripto paralara olumlu yansıması prensibi; aslında insanların vergiye verecekleri para ile BTC satın almaları ön kabülünden öte geliyor. Bu durumun ne kadar mantıklı olabileceğini elbette zaman gösterecek.

Ancak, işin bir de başka boyutu var. O da şu ki, Amerika’da yapılacak olan 2020 seçimlerinin sonucunun, gerçekten de kripto para piyasalarını -hemen hemen her piyasa gibi- çok yakından etkileyeceği. Seçim döneminde yapılacak Bitcoin ve kripto para tartışmaları da, ciddi ilgi çekecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment