Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika Ve Rusya’daki Bitcoin Yatırımcıları İçin Yeni Vergi Düzenlemeleri Geliyor

Amerika ve Rusya‘da bitcoin ticareti ile uğraşanlar yetkililerin bu ticaretten kendilerine de pay çıkarmak istedikleri için bazı yasaları bükerek çıkardıkları yeni vergi uygulamaları ile karşı karşıyalar. 22 Aralık‘ta Fortune ve diğer haber kaynaklarının açıkladığına göre vergi düzenlemesi kurulu bu hafta yürürlüğe koyduğu yeni yasa ile kriptodan kriptoya işlem yapan kişi veya kurumların bütün kazançlarından verdi ödemesi zorunluluğu koydu.  Yasadaki değişim ile bu benzer kurlar arasındaki alışverişin vergiden muaf olmasının yarattığı “yasal boşluğu” kapamış oldu.

Benzer kurlar arasındaki alışveriş bir kripto para biriminden ötekine herhangi bir vergi uygulamasına takılmadan işlem yapılmasına olanak sağlıyordu. Bu işlem sermaye kazançlarının vergiden muaf olarak yükselmelerini sağladı. Fakat Amerika’da 2018‘den itibaren bu uygulama sadece gayrimenkul işlemlerinde geçerli olacak haricinde kullanımdan kaldırılacak.

Rusya’da ise kripto para birimlerinin yasal para karşılığı satılması vergi dairesi yetkililerinin dikkatini çekti ve artık mükelleflerin her türlü kazançlarını açık bir şekilde belirtmeleri gerekiyor.

Bilinmeyen bir yatırımcının yerel bir medya kuruluşuna kripto vergileri hakkında yaptığı açıklamada:

“Bunun doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Devlet adamlarının gelecekte gerçekleşecek işlemleri otomatik olarak veya bankalar aracılığıyla takip etmelerini sağlayacak bir sistem yaratmaları gerekiyor.”

Deloitte için çalışan bir avukat olan Artem Tolkachev, Rusya’da kripto para birimlerinin vergilendirilmesinin tek olası yolunun yüzde 13′lük yasal para ile değiştirme oranının uygulanması olduğunu tekrarladı ve sürekli dalgalanmakta olan kurlar ve yetkililerin bu teknolojinin sadece temel özelliklerini bilmesinin de eklenmesi ile şu anda içinde bulunduğumuz çıkmaza bir alternatif yaratamadığımızıda ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment