Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Rus Firmayla Bitcoin Madenciliği Ortaklığı Yapacak

Endüstriyle içli dışlı olan kaynaklardan gelen haberlere göre kripto paraların yükselişi, Samsung Electronics, TSMC ve AMD gibi şirketler için yepyeni bir piyasa oluşturuyor. Bunun nedeni de tabii ki kripto para madenciliği…

Samsung hepimizin evlerinin bir köşesinde yer edinmiş olan bir elektronik cihaz üreticisi, ancak aynı zamanda yarı iletken üretimi de yapmaktalar. Dev şirket, Baikal adlı Rus Bitcoin madenciliği şirketine 14nm büyüklüğünde transistör içeren ASIC çipleri sağlamak adına bir sözleşme imzalamış. Açılımı Uygulamaya Özel Tümleşik Devre (İngilizce’de Application Specific Integrated Circuit) olan çipler, Bitcoin madenciliğinin hobiden çok, büyük bir sektör haline gelmesini sağlamıştı.

Kripto paralara karşı olan ilgi ve talep her geçen gün artıyor. Özellikle Samsung’un da doğuş yeri olan Güney Kore, Dünya’nın en büyük 5 kripto para marketi arasında. Bu talep sebebiyle madencilik yazılımı ve donanımı sağlayan firmalar da son zamanlarda büyük popülarite kazanmıştı.

Endüstriyi yakından takip edenler konu üzerinde önemli bir hatırlatmada da bulunuyor: Samsung genelde sözleşmelerini Apple ve Qualcomm gibi köklü ortaklarla birlikte gerçekleştirir, ancak Rus şirketin bilinirliği oldukça düşük. Bu sözleşmenin sebebi olarak Samsung’un kripto paraların geleceğine inanması gösteriliyor.

Şu anda ASIC madencilik cihazları piyasasına Bitmain adlı Çinli bir şirket liderlik etmekte. Madencilik donanımı piyasasının %70’ine sahip olan Bitmain’in günlük elektrik tüketiminin değeri 44 milyon Won, yani yaklaşık 40,700$! Japonya’dan da GMO adlı bir şirket geçtiğimiz haftalarda 7nm, 5nm ve hatta 3.5nm’lık ASIC çiplerinin üretimini yapacağını açıklamıştı.

Kaynak: The Investor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment