Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin İlk Bitcoin Cinayetinin Sebebi Şüpheli

Geçtiğimiz aylarda Antalya’da boğularak öldürülen Şükrü Mert Ersoy için Bitcoin’lerini almak sebebi ile öldürüldüğü iddia edilmişti. Ancak hala süren soruşturmada ortada dönen bir Bitcoin’in var olup olmadığı kesin değil.

Ersoy’un Bitcoin cüzdan anahtarına ulaşmak için öldürdüklerini iddia eden 5 kişiyi tutukladıktan sonra polis, yaptığı açıklamada telefonun şifresini kıramadıklarını, bu sebepten dolayı da Bitcoin’lerin var olup olmadığını teyit edemediklerini açıklamıştı.

Ailesi de Ortada Dönen Bir Paradan Haberdar Değil

Milliyet’in haberine göre Ersoy’un annesi yaptığı açıklamada soruşturulması gereken kişilerin yalnızca tutuklanan 5 kişi olmaması gerektiğini, yapılan soruşturmanın da gerektiği gibi yapılmadığını belirtti ;

“Oğlum bu işi tek başına yapmıyordu, 3 ortağı daha vardı. Ama oğlumun ölümünün ardından bunların hiçbiriyle konuşulmadı. Bu ortaklar, oğlumu öldürenler arasında yer alan M.’yi tanıyordu. Mert’in ne kadar parası olduğun en iyi ortakları bilir. Sorulması gereken çok soru var” dedi. Tüm soruları mahkemede gündeme getireceklerini anlatan anne, “Mert’in her yerde Bitcoin yüzünden öldürüldüğü yazıldı ama bundan bile emin değiliz. Mert’in Bitcoin, Bitclup ve Elit Capital ile ilgilendiğini biliyordum. Ama ne kadar parası vardı bilgim yok. Çok yüksek rakamlardan bahsediliyor. Eğer söylenildiği gibi 40-50 bin doları varsa, bu para nerede? Bunu herhalde en iyi ortak olduğu arkadaşları bilir. Diğer taraftan Mert’in telefonu, bilgisayarı, not defterleri ve kişisel eşyaları bize verilmedi. Ortada bir para var mı yok mu o da net bir şekilde söylenmiyor” diye konuştu.

Ölen Kişinin Bitcoin’i Miras Kalır

Avukat İlker Atamer, ölen bir kişinin Bitcoin‘leri eğer Türk borsalarda barınmıyor ise bu paralara ulaşamayacağımız ve herhangi bir yaptırım uygulayamayacağımızdan dolayı bu Bitcoin’lerin sonsuza kadar erişilemez olacağından bahsetti. Eğer Türk borsalarında barınıyorsa, borsaya gerekli başvurunun yapılıp sonrasında ise Bitcoin’lerin aileye devrettirilebileceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment