Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kullanıcılar HitBTC’de Para Çekim Sıkıntıları Yaşıyor

Dünya’nın çeşitli yerindeki insanlar birbirlerinin yeni yılını kutluyor, ancak bu yeni yıl HitBTC kullanıcıları için o kadar da güzel geçmeyebilir. Giderek büyüyen bir kullanıcı kitlesi, İnternet üzerinden yaptıkları şikayetlerde HitBTC’den talep edilen bakiye çekimlerinin bazen haftalar sürdüğünü belirtiyor. Hatta kullanıcılar borsanın paralarını çaldığını bile iddia etmiş.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, oldukça ilginç bir şekilde HitBTC tarafından hiçbir şekilde resmi açıklama yapılmamış. Üstelik borsanın iletişim kanallarına gönderilen mesajlar ve istekler de cevaplanmamış.

Örnek vermek gerekirse Fransız bir kullanıcı, 55,000$ değerindeki kripto para çekim işleminin 17 Aralık tarihinden beri onaydan geçmediğini belirtiyor. Kendisi konu hakkında borsaya yazmış, ancak hiçbir cevap alamamış. Bu kullanıcı da sorun yaşayan dev kullanıcı kitlesinden tek bir örnek. Bir diğer kullanıcı ise buna benzer bir şekilde 400,000$’ının borsada takıldığını söylüyor.

Şikayetini dile getiren kullanıcılardan başka bir tanesiyse oldukça rahatsız edici bir gerçeği gün yüzüne çıkardı. HitBTC’nin sahip olduğu bütün Ripple bakiyesi, Poloniex borsasında sahibi belli olmayan bir cüzdana aktarılmış. Aktarılan Ripple’ların toplam değeri ise 15 milyon $’a denk geliyor.

Kullanıcılardan başka kızgın bir grup ise bir araya gelerek borsaya dava açmayı planlıyor. Hatta bu kullanıcılar olası bir dolandırıcılık durumunu Büyük Britanya polisine ve FBI’a bile rapor etmiş.

HitBTC Dünya’nın en büyük 10 kripto para borsası içinde yer alıyor. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda dolandırıcılık söylentilerinin doğru çıkması durumunda kripto para piyasası büyük ölçüde etkilenebilir.

Borsanın yürüttüğü işlemlerin işleyişi de oldukça gizli sayılır. Örneğin, şirketin fiziksel olarak yer aldığı şehir, hatta ülke bile sitede verilmemiş. Bazı kaynaklara göre HitBTC Hong Kong bazlı, bazılarıysa Avrupa’da bir yer olduğunu söylemekte.

Bu aslında HitBTC’de yaşanılan ilk bakiye çekimi sorunu değil. Geçmişte kullanıcılar birkaç 100,000$’lık bakiyelerinin dondurulduğunu ve işlem yapılamadığını belirtmişti. Şikayetler eninde sonunda çözülmüştü, ancak bu da birkaç ay gibi uzunca bir süre almıştı. En yüksek günlük işlem hacmine sahip olan borsa Bitfinex de geçtiğimiz ay benzer sorunlara sahiplik etmişti ama şimdilik herhangi bir soruna rastlanmıyor.

Kripto para borsalarının bir yasa tarafından kontrol altında tutulmuyor oluşu kullanıcılar için büyük risk oluşturuyor. Borsaların büyük bir çoğunluğu USD gibi gerçek para birimleriyle işlem yapmadığı için yetkililere neredeyse hiçbir detay vermek zorunda değiller. Bu borsalar bir günde milyonlarca, hatta milyarlarca dolar değerinde kripto para işlemi yapıyorlar. Bu yüzden bunlardan bir tanesinin bile dolandırıcılık olduğu ortaya çıkarsa kripto para ekosistemi büyük bir darbe alabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • izzet
    Posted 08 Ocak 2018 - 00:35 00:35

    1 hafta önce para çekme emri verdim ve hala daha işlemim onaylanmadı, haberin doğru olduğunu şimdi anlıyorum.

  • qqrec
    Posted 25 Aralık 2017 - 20:39 20:39

    Daha yeni çekim yaptık sorun yok.
    xrp ve ltc hariç diğer koinlerle yapsın arkadaşlar. yaptığınız haber yanlış yönlendiriyor insanları. Zaten panik halinde herkez, korku salmayın birde piyasaya.

Leave a comment