Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Prof. Dr. Tatlıoğlu: Bitcoin’i Yatırım Değil, Değişim Aracı Olarak Görmek Lazım

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. İsmail Tatlıoğlu, dijital para birimi Bitcoin hakkında: “Yatırım değil, değişim aracı olarak görmek lazım.” dedi.

Son haftalarda yalnızca meraklısının değil tüm Türkiye ve dünyanın gündemine oturan Bitcoin, her geçen gün bir başka kişi tarafından değerlendiriliyor ve yorumlanıyor. Özellikle bu hafta 20 bin dolar seviyelerinden 11 bin dolar seviyelerine kadar yaşanan dalgalanma ile birlikte Prof. Dr. Tatlıoğlu açıklamalarda bulundu.

“Dolarda, Türk Lirasında Bu Değişim Olmaz”

“Bitcoin sistemi oturana kadar bu tür dalgalanmalar olur” diyerek sözlerine başlayan Tatlıoğlu, “Çok kısa sürede 19 bin doları gördüyse de, 12 bin bandına indi. Piyasa değeri 635 milyar dolardan, 435 milyar dolara düştü. Dolarda, Türk lirasında bu kadar değişim olmaz” dedi.

“Zaman, Kendine Uygun Unsurları Çıkartıyor”

“Bitcoin’e sanal altın demek lazım” diyen Tatlıoğlu, “Zaman, kendi ruhuna uygun unsurları çıkartıyor. Zamanın ruhuna uygun para birimleri de oluşuyor. Ama sistem daha henüz oturmadığı için bu tür dalgalanmalar mümkün” ifadelerini kullandı.

“Esas Çıkış Nedeni Para Transferi”

Tatlıoğlu, Bitcoin’in çıkış nedenini ise şöyle açıkladı:

“Bitcoin’in esas çıkış nedeni para transferi için. Artık valizlerle, çantalarla kağıt para taşıma dönemi bitti. Paranın üzerindeki seri numaraları üzerinden işlem yapabilseniz daha kolay olmaz mı? ABD’ye para göndereceksiniz, bir arkadaşınızın hesabına internetten gönderebiliyorsunuz ve hiç kimsenin bilgisi dahilinde değilken ve hiç maaliyeti olmadan.”

“Bu Sistem Oturacak”

Tatlıoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu sistem oturacak. Buradan dönüş yok. Kısa bir süre içerisinde bunu göreceğiz. Bu durumu bir yatırım aracından ziyade bir değişim aracı olarak görmek lazım. Borsa gibi düşünürseniz, borsa gibi kaybedebilirsiniz.”

Kaynak: Sputniknews

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment