Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika Yaptırımları Sayesinde Bitcoin’den Yüzde 50.000 Kazanç Sağladı

Kusursuz Zamanlama

Bazen elinize öyle güzel bir koz geçer ki kullanmak için en kusursuz zamanı beklemeniz gerekir. Görünüşe göre Julian Assange için o zaman, Bitcoin fiyatının 5746$ olduğu andı.  Wikileaks’in kurucusu Julian Assange Bitcoin değerinin büyük sıçramalar yaşadığı geçtiğimiz haftanın sonunda bir tweet attı:

” VISA, MasterCard, Payal, AmEx, Moneybookers ve diğerlerini Wikileaks’e yasaklama getirmek zorunda bıraktıkları için ABD hükümetine, Senatör McCain’e, Senatör Lieberman’e en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu, bizim 2010’dan beri Bitcoin’e yatırım yapmamızı sağladı ve şimdi %50,000 kazançlıyız. “

İstemeden Yarar Sağladı

Wikileaks, Afganistan ve Irak Savaşı ile ilgili hassas hükümet dökümanlarını yayımladıktan sonra ABD hükümeti Wikileaks’e karşı yaptırımlara başladı ve çoğu bankacılık şirketinin Wikileaks ile iş yapmasını engelledi. İki siyasi parti de Wikileaks’in fonlamasını kesmeye çalışmasına rağmen bu durum Wikileaks’in dolar yerine Bitcoin ile bağış ve yatırım kabul etmesini sağladı. Assange, istemeden de olsa Wikileaks’e büyük bir iyilik yapan ABD hükümetine %50,000 kazançtan (500 katı) dolayı teşekkür etti.

Wikileaks hükümetlerin kötü politikalarını açığa çıkarmada uzun yıllardır ön sıralarda görülüyor. Kurucusu Assange’ın 2012’den beri Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nde firari olarak yaşadığı göz önünde bulundurulursa hükümetlerin Assange’ı pek sevmediği açık. Hükümet karşıtı retoriği ile tanınan Assange’ın ulusal para birimleri yerine Bitcoin’i desteklemesi onun için oldukça “kazançlı bir yükümlülük” olmuş.

Kaynak: CoinTelegraph.com

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment