Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika’da En Kötü Kripto Para Regülasyonuna Sahip Üç Eyalet

Sektörün gözünü çevirdiği ülkelerin başında gelen Amerika’da, eyaletlerden eyaletlere kripto paralara bakış açısı çok fark ediyor. Örneğin Wyooming’de Bitcoin artık iyiden iyiye hayatın içine girerken, bazı yerlerde ise henüz yasal olarak BTC tanınmış değil. İşte, Amerika’da Bitcoin ve kripto para regülasyonlarının en kötü olduğu üç eyalet:

1. New York

BitLicense ismi ile gündeme gelen ve bu yönde izlediği politika ile dönem dönem çok ciddi eleştri alan New York, başta Shapeshift borsası ve Kraken’e yönelik yaptığı celp çağrıları ile, gündemi meşgul ediyor. Otoriteler, New Yorklu yetkililkerin yaptıkları ile, eyaletteki gelişime sekte vurdukları fikrinde birleşiyor.

2. Rhode Island

Senatör Sheldon Whitehouse’un Bitcoin hakkında söylediklerinin ardından, Rhode Island da, zor durumda kaldı ve bu listeye girdi. Whitehouse, kripto paraların ülkeyi yabancı müdahalesine açık hale getireceğini ifade ederken, aynı zamanda eyalet meclisinden kripto para işletmelerine fahiş vergiler çıktı. Bu da, bu şirketlerin eyalette çok zor barınacağı anlamına geliyor.

3. Arizona

Arizona da, kripto para kabul eden ve kripto paralar ile iş yapan şirketlerin vergilerinde artış yaptı. DAha önceleri kripto para dostu eyaletlerden birisi olarak gösterilen Arizona, bu son hamlesi ile birlikte, kara listeye girmiş oldu. Yazılım ve araştırma geliştirme noktasında uygulanan bu vergi politikası, başta Arizona skinleri olmak üzere, birçok kişinin de çok ciddi oranda tepkisine mazhar olmuş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment