Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Regülatörler Kripto Para Madencilik Kontratlarının Menkul Kıymet Olabileceğini Duyurdu!

Quebec’in finansal piyasalar regülatörü olan AMF, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir duyuruda kripto para madencilik şirketlerinin acilen kendileri ile iletişime geçmesi gerektiğini belirtti. Söz konusu duyuru, Technologies Crypto Inc., isimli firmaya geçtiğimiz ay içerisinde mevcut menkul kıymet regülasyonlarını ihlal ettiği gerekçesiyle işlem durdurma emrinin verilmesinden sonra geldi.

Söz konusu firma, fonların madencilik için kullanılacağını vaat ettiği yatırımcılardan 300.000 dolardan daha fazla yatırım topladı ki bu yatırımcıların çoğu şu sıralar dolandırıldıklarını düşünmekte.

AMF konu hakkında yaptığı bir basın açıklamasında Quebec tabanlı kripto para madencilik firmasına yatırım yapan kişilerin de regülatör ile iletişime geçmesi gerektiğini duyurdu. Firmaya yatırım yapanların büyük bir çoğunluğu şirkete yaptıkları yatırımı geri talep ettiğinde hiçbir cevap alamamakta. Olayın ortaya çıkması sonrası başka bir regülatör olan TMF, yukarıdaki ismi geçen firmanın hesaplarına ve varlıklarına el koydu. El koyma için ortaya konulan gerekçe ise menkul kıymet yasalarının ihlali olarak kayıtlara geçti. Şirket, ”Make It Mine” isimli paravan bir kurum aracılığıyla 300.000 dolar toplamış ancak daha sonra hiçbir eyleme geçmemiş.

Regülatör, kripto para madenciliği ile ilgili yatırım fırsatlarının da bir yatırım kontratı durumu oluşturduğunu ve bu yüzden menkul kıymet kategorisine dahil edilebileceğini vurguladı. Daha önce birçok ICO projesi için menkul kıymet ilan edilme durumu yaşanmış olsa da, bir kripto para madencilik firmasının yaptığı kontratın menkul kıymet ilan edilmesi şuan için ilk olma özelliğine sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment