Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Merkezi Olmayan Ekonomileri Araştıracak Olan Kurum Faaliyete Geçti

İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni kurulan ve merkezi olmayan ekonomi pratiklerinin araştırılması ile ilgilenecek olan The Institute of Decentralized Economics (IDE), bugün itibariyle hizmet vermeye başlayacak.

Blockchain temelli ekonomi sistemlerini incelemek ve bu sistemlerin hali hazırdaki işletmelere nasıl etki ettiğini öğrenmek amacıyla yola çıkan enstitü, aynı zamanda Sweetbridge isimli bir fintech şirketi tarafından da yatırım aldı.

Otonomize edilmiş sistemlerin ve merkezi olmayan uygulamaların gerçek hayatta nasıl kullanılabileceğine yönelik pratik araştırmalar yapacak olan kurum;  bu yönüyle de hali hazırdaki işletmelere katkıda bulunmaya çalışacak.

Yapılan basın açıkalmasında, IDE’nin, Blockchain endüstrisinin altında yatan ekonomik düzen ile ilgili olarak daha efektif bir çalışma yapmak istediği ve bu yönüyle de hali hazırdaki işletmelere destek olma amacında olduğu belirtilirken; Sweetbridge’in de bu noktada yatırımcıalrdan girişimcilere, hükümetten yerel kurumlara kadar olan bir skaladayı bu araştırmalara dahil etmek için kolları sıvadığı ifade ediliyor.

IDE’nin bu noktada yapacağı tüm faaliyetlerin ise IDE Vakfı tarafından denetleneceği de gelen bilgiler arasında. Aynı zamanda bu kurumun, son dönemin popüler konularından birisi olan stabil kripto paralara da eğilmesi bekleniyor.

Ocak ayında da, Çin’in büyük üniversitelerinden birisi, Amerika’nın San Fransisco eyaletinde yerleşen ünlü kripto para devi Ripple ile bir anlaşma yapmıştı. Anlaşma kapsamında, Blockchain ve kripto paralar konusunda Çinli üniversite öğrencilerinin daha donanımlı olarak yetişmesi amaçlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment