Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsaların Sert Tutumları ve Yüksek Ücretleri, Projeleri Zorluyor

Decred platformu için borsa listelenmeleri konusunda çalışmalar yapan Jonathan Zepettini, The Block Crypto sitesine özel bir röportaj verdi. Başarılı yönetici, borsalarda listelenme konusunun çok zor bir şey olduğunu ve çok zaman aldığını ifade ederken; borsaların talep ettiği listeleme fiyatlarının uçuk olduğunu belirtti.

Örneğin New York borsasında listelenmek için maksimum ödenecek para 500 bin dolar olurken, Nasdaq’da ise bu rakam 155 bin dolar. JZ, bu noktada borsaların dönüp kendilerine bakmasını talep ederken şunları söyledi:

”Bugüne kadar birçok borsa ile görüştüm ve gerçekten çok zorlu bir süreçti. Vertbase’de şimdi listelendik ve Amerikan vatandaşları artık platform üzerinden bizim kripto paramızı alabilecek. Ancak tüm bu süreçte, karşımıza öyle şeyler çıktı ki, gerçekten akıl alır gibi değil. Listeleme ücretleri gerçekten çok uçuk. Bugüne kadar bizden talep edilen en yüksek listeleme ücreti 3 milyon dolardı. Ve bu borsa, henüz işleme dahi geçmemişti. Yani temel olarak, henüz olmayan bir borsada listelenecek ilk kripto paralardan birisi olmamız için bizden 3 milyon talep ettiler. Bu rakamlar; geleneksel piyasaların dev borsaları ile kıyaslanınca dahi gülünç. Bu noktada artık borsaların bir öz eleştri yapması şart.”

Greenwich Associates market analisti Richard Johnnson da, JZ’nin anlattıklarının doğru olduğunu ifade ederken, bu durumun ifade ettiği ana şeyin; borsaların şu anda bu pazarda gücü ellerinde bulundurduklarının net bir kanıtı olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment