Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kaspersky Labs Araştırması, Bitcoin’in Online Alışverişteki Rolünü Ortaya Koydu

Siber güvenlik firması Kaspersky Labs’in yaptığı araştırmaya göre online alışveriş yapan internet kullanıcılarının yüzde 13’ü en az bir kez olmak üzere internet üzerinden alışveriş yaparken Bitcoin ya da diğer kripto paralardan birini kullandı.

22 farklı ülkeden 12 binden fazla katılımcının yer aldığı bir anket yapan Kaspersky Labs, online alışveriş yaparken müşterilerin ödeme alışkanlıklarını ve yöntemlerini sorguladı. Çıkan sonuçlara göre, kripto para kullanımı her ne kadar artsa da, halen geleneksel ödeme metodlarının son derece gerisinde kaldı.

Katılımcıların yüzde 81’i, online alış verişi tamamladıktan sonra ödeme yöntemi olarak kredi ya da banka kartlarını kullandıklarını ifade ederken, alışverişte Bitcoin ya da diğer kripto paraları birer ödeme metodu olarak tercih eden katılımcıların oranı ise yüzde 13’te kaldı.

Sonuçlar ile ilgili açıklamalar yapan Kaspersky Labs yöneticisi Vitaly Mzokov, kripto paralara olan ilginin arttığını ifade ederken şunları söyledi:

”Veriler bize gösteriyor ki, kripto para sektöründe yaşanan sert düşüşe rağmen müşterilerin halen bu konuyu bir ödeme yöntemi olarak görme noktasında ilgisi var. Araştırmalarımız sonucunda yüzde 13’lük bir kesmin online alışveriş sonrası kripto paraları tercih ettiğini gördük ki, bu bizi şaşırtan bir rakam oldu.”

Yine hatırlanacağı üzere, dün sizlerle paylaştığımız haberde veri platformu CoinMap’in son veri setini yorumlamıştık. Kripto para ile alışveriş oranının artmasına katkıda bulunan bir diğer şey de, Coin Map’in verilerinde de görülebileceği gibi, kripto paraları kabül eden işletmelerin sayısında yaşanan ciddi artış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment