Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Teknoloji Devi Intel, Hyperledger Tabanlı Yeni Blockchain Ürününü Duyurdu!

Çip ve teknoloji devi Intel, 12 Şubat tarihinde yaptığı bir basın açıklaması ile Hyperledger ekosistemi tabanlı yeni ticari blockchain ‘paketini’ takipçileri ile paylaştı. IBM’nin yanı sıra diğer önde gelen finansal kurumlar ile birlikte Linux Foundation tarafından hayata geçirilen Hyperledger Collaboration programının bir üyesi olan Intel, yeni yaptığı duyuruda söz konusu ürünün kendi blockchain ağlarını hızlı ve verimli bir şekilde piyasaya sürmek isteyen işletmeler için özel tasarlandığını açıkladı.

İlgili ekosistem modüler bir mimariye sahip uygulama geliştirmek isteyenlerin kullanabileceği Hyperledger Fabric ağı tabanlı olacak ve bunun yanı sıra Xeon işlemcileri ile Ethernet Network Adaptörleri gibi Intel’in donanımlarını kullanacak. Yetkililer sistemin Hyperledger tabanlı bir blockchain ağı piyasaya sürmek için yeterli ve minimum seviyede ayarlara ve niteliklere sahip olduğunu açıkladılar. Intel’in yaptığı duyuruya göre sistem direkt olarak ticari kurumların kullanımına hazır ”anahtar teslim” şeklinde geliyor.

Daha önce de gündeme geldiği üzre, diğer bir teknoloji devi olan IBM de kendi Hyperledger tabanlı blockchain platformunu tanıtmıştı. Avustralya içerisinde hizmete sunulan blockchain platformu, kullanıcıların şirketin bulut ağında kendi uygulamalarını çalıştırabilmelerini mümkün hale getirecek. IBM’nin yanı sıra Microsoft gibi teknoloji devleri de kripto paralar konusunda sessizliklerinin korurlarken, blockchain teknolojisi konusunda yeni girişim üzerine yeni girişim yapmaktalar.

Uzmanlar blockchain’in ”yeni internet” olduğunu ve 2021 yılına kadar neredeyse her ticari ve kamusal sektörde kullanım görebileceğini vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment